1.3 milyon dolar için bacaklarını kestirdi

Tayvan’da, 1,3 milyon dolar tazminat almak umuduyla bacaklarını “donduran” bir adam ve onu teşvik eden arkadaşı, sigorta dolandırıcılığı suçlamasıyla mahkum edildi.

1.3 milyon dolar için bacaklarını kestirdi
Yayınlama: 21.03.2024
A+
A-

Tayvan’da, genç bir adamın 1,3 milyon dolarlık sigorta ödemesi almak için bacaklarını dondurduğu ortaya çıktı.

Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu’nun yaptığı açıklamada, 23 yaşındaki genç bir adamın bacaklarını 10 saatten uzun bir süre “kuru buz dolu bir kovaya daldırarak” iki bacağını da dondurarak kesilmesine neden olduğu belirtildi.

Soruşturmayı yürüten yetkililer, genç adamın arkadaşının çetelerin peşinde olduğunu iddia ederek onu sigorta dolandırıcılığı yapmaya ikna ettiğini ifade etti.

Genç adam hastaneye kaldırılıp ameliyata alındıktan sonra, sağlık personeli bacaklarında donma olduğunu ancak “çorap veya ayakkabı izi olmadığını” ve yaralanmaların “düzgün ve simetrik” olduğunu fark etti.

Bir başka şüphe de genç adamın soğuk bir günde yaptığı bir gezide donma tehlikesi geçirdiği yönündeki iddiasıyla ilgiliydi. Ancak savcılar, o günkü sıcaklığın donmaya neden olacak düzeyde olmadığını belirtti.

Olaydan birkaç gün önce genç adamın çok sayıda yüksek meblağlı hayat, seyahat ve kaza sigortası poliçesi satın aldığı da tespit edildi.

Bacakları kesilen adam ve arkadaşı hakkında soruşturma başlatıldı ve evlerine yapılan baskında polis plastik kova, sigorta belgeleri, kuru buz kutusu, sekiz cep telefonu ve bir tablet bilgisayar ele geçirdi.

Tayvan Ceza Soruşturma Bürosu tarafından yapılan açıklamaya göre, 17 Ocak’ta tutuklanan ikili dolandırıcılık, ağır yaralamaya yardım ve yataklıktan suçlu bulundu.

 

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.