Kars’ta yarın okullar tatil mi 7 Mart okul tatil mi Kars Valiliği yeni tatil açıklaması

KARS için meteorolojinin yeni tahminleri korkuttu. Kars’ta akşam saatlerinden itibaren etkili olması beklenen kar yağışı başlayacak. Sıcaklıklar 6 derece birden düşecek. Gece don ve buzlanmaya karşı dikkat! Peki yarın kar yağışı nedeniyle Kars’ta okular tatil mi olur? 7 mart tatil açıklaması için gözler Kars Valiliği’nde.

Kars’ta yarın okullar tatil mi 7 Mart okul tatil mi Kars Valiliği yeni tatil açıklaması
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

KARS için saatlik hava durumu tahminlerini meteoroloji açıkladı. Kars’ta akşam saatlerinden itibaren kar yağışı etkili olacak. Havaların 6 derece birden soğuduğu Kars’ta geceleri don ve buzlanma olayları görülebilir. Birçok öğrenci ve veli ise yarın tatil olacak mı sorusuna yanıt arıyor. Yarın da kar yağışı etkili olacak. Peki yarın yani 7 Mart Perşembe günü Kars’ta okullar tatil olacak mı, Kars okul tatili açıklaması için gözler Kars Valiliği’nde. Henüz resmi bir açıklama gelmedi. Haberimiz güncellenecektir.  

İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.

İçişleri Bakanı Yerlikaya, şunları kaydetti:

“Aşırı yağışlar ve fırtına nedeniyle meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı vatandaşlarımızın tedbiri elden bırakmaması büyük önem taşıyor. 112 Acil Çağrı Merkezimiz 7 gün 24 saat görevlerinin başında olacaktır. Allah her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun.”

 Saat 17.45 sıralarında kısa aralıklarla denizde çıkıp karaya ulaşan 2 ayrı hortum, Demre, Kumluca, Finike ve Manavgat ilçelerinde büyük hasara yol açtı.

Kumluca ilçe merkeziyle Göksu, Hacıveliler, Yenimahalle, Merkez ve Toptaş mahallelerinde etkili olan hortum, ağaçları yerinden söktü.

Tarım alanları, seralar ve portakal bahçeleri zarar görürken, birçok iş yerinin camları patladı.

Levhaların devrildiği, apartman çatılarındaki güneş enerji sistemlerinin cadde ve sokaklara düştüğü hortum, Kumluca Orman İşletme Müdürlüğü’ne ait binanın çatısını da yerinden kaldırdı.

Hortum sebebiyle 6 kişi yaraland

Çatıdaki güneş panelinin düşmesi sonucu park halindeki 07 ARL 182 plakalı otomobilde sıkışan Muhammed Ali Ceylan Kumluca Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı.

Kumluca Kaymakamlığı’ndan yapılan açıklamada, “Hortumda herhangi bir can kaybı yaşanmamış olup, 6 vatandaşımız yaralanmıştır. Kumluca Devlet Hastanesi ve Özel Medikum Hastanesi’nde tedavi altına alınan yaralı vatandaşlarımızın sağlık durumları iyidir. 5 vatandaşımızın tedavisi ayakta tamamlanmıştır. Park halinde bulunan aracın üzerine güneş enerjisi deposu düşmesi sonucu bir vatandaşımızın da sol bacağında kırık oluşmuştur.” ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, ilk belirlemelere göre Ellinci Yıl, Göksu, Hacıveliler, Toptaş, Beşikçi, Karacaören, Beykonak ve Yeni Mahalle mahallelerinde 102 çiftçiye ait 300 dekar örtü altı alanın hasar gördüğü kaydedildi. 20 araç, 15 iş yeri ve evde hasar oluştuğu aktarılan açıklamada, zarar gören Kumluca Anaokulu’nda eğitim ve öğretime bir gün süreyle ara verildiği belirtildi.

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.