13 ilde denklik belgesi operasyonu: 30 gözaltı

İstanbul merkezli operasyon kapsamında, gerçeğe aykırı beyanlarla denklik belgesi temin ettiği tespit edilen 30 şüpheli, 13 ilde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı.

13 ilde denklik belgesi operasyonu: 30 gözaltı
Yayınlama: 06.03.2024
A+
A-

Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Türkiye’de orta öğretim kurumlarından mezun olan ancak yurt dışında eğitim almış gibi gerçeğe aykırı beyanda bulunan ve Milli Eğitim Müdürlüklerinden denklik belgesi temin eden kişilere yönelik bir operasyon düzenledi. İhbar üzerine başlatılan çalışmalarda, şüphelilerin bu denklik belgeleriyle Yüksek Öğretim Kurumlarının yabancı öğrencilere tanıdığı kontenjan avantajını kullanarak üniversitelerin çeşitli bölümlerine yerleştiği tespit edildi.

Operasyon kapsamında, bazı şüphelilerin sahte denklik belgesiyle mezun olduktan sonra belirli alanlarda çalıştığı da ortaya çıkarıldı. Kimlik ve adresleri belirlenen 30 şüpheli, İstanbul, Ankara, İzmir, Şanlıurfa, Ağrı, Gaziantep, Tekirdağ, Diyarbakır, Hatay, Kahramanmaraş, Isparta, Mardin ve Şırnak’ta eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Soruşturma süreci devam ederken, şüphelilerin eğitim ve çalışma durumlarıyla ilgili daha fazla ayrıntının ortaya çıkması bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.