Antalya’da yarın okullar tatil mi oldu 9 Şubat cuma Antalya Valiliği yeni tatil açıklaması

ANTALYA için meteorolojinin yaptığı şiddetli sağanak ve fırtına uyarısı tuttu. Bu geceden itibaren yağışlar etkisini arttıracak, sel baskınlarına karşı aman dikkat! Antalya’da saatlik son hava durumu tahminlerine göre yağış etkili olacak. Peki yarın yani 9 Şubat cuma günü Antalya’da okullar tatil mi? Gözler Antalya Valiliği tatil kararında.

Antalya’da yarın okullar tatil mi oldu 9 Şubat cuma Antalya Valiliği yeni tatil açıklaması
Yayınlama: 08.02.2024
A+
A-

Yarın yani 9 Şubat cuma günü Antalya’da okullar tatil mi oldu sorusu öğrencilerin gündeminde. Meteorolojinin son tahminlerine göre Antalya’da yarın şiddetli sağanak yağış bekleniyor. Fırtınanın da etkisi ile yaışların şiddeti zaman zaman artacak. Peki yarın, yani 9 Şubat cuma günü Antalya’da okullar tatil olur mu? Antalya’da okul tatili kararını için gözler Antalya Valiliği’ne çevrildi. Fakat, henüz resmi bir tatil açıklaması yok haberimiz güncellenecektir. 

Türkiye, Afrika üzerinden gelen sıcak hava dalgasının etkisi altına girmiş durumda. Bu nedenle kentlerimizde ciddi bir sıcak hava dalgası hissediliyor. 

Akdeniz bölgesi de bu sıcak hava dalgasından nasibini alacak ancak biraz daha farklı bir durum var. 

Meteoroloji uzmanı Orhan Şen sosyal medya hesabından Türkiye’deki bölgelerimiz hakkında günlük hava durumu tahminlerini vatandaşlarla paylaştı. Adana, Mersin, Hatay ve Antalya’da Türkiye’nin genelinden daha farklı bir durum var.

Orhan Şen, “Bugün Perşembe Ege ve Akdeniz kıyılarında yağmur var. diğer bölgeler açık ve az bulutlu Sıcaklıklar artmaya devam ediyor. İstanbul 16 İzmir 20 Ankara 14 Antalya 17” dedi.

Yurt genelinde hava nasıl?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin parçalı ve çok bulutlu, Kıyı Ege, Doğu Akdeniz, Güneydoğu Anadolu’nun kuzeyi ile Edirne, Kırklareli, Isparta, Uşak, Kütahya, Eskişehir, Kırşehir, Antalya, Tunceli, Bingöl, Muş ve Ağrı çevreleri ile Ankara’nın güney ilçelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve gece saatlerinde iç ve doğu kesimlerde yer yer pus ve sis ile birlikte buzlanma ve don olayı bekleniyor. Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusunda çığ tehlikesi bulunmaktadırÜlkemiz genelinde artarak mevsim normalleri üzerinde seyredeceği tahmin ediliyor.

Genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette, Marmara’nın güneybatısı, Doğu Karadeniz’in iç kesimlerinde güneyli yönlerden kuvvetli (40-60 km/saat) esmesi bekleniyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.