Battal İlgezdi neden istifa etti?

Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi neden istifa etti? sorusun siyasetin gündemine bomba gibi düştü. Battal İlgezdi’nin yerel seçimlere kısa bir süre kala CHP’den istifa nedenin aday gösterilmemesi ve yeni parti yönetimiyle anlaşamaması olduğu iddia edliyor. İşte son bilgiler…

Battal İlgezdi neden istifa etti?
Yayınlama: 26.01.2024
A+
A-

Battal İlgezdi’nin CHP’den istifa nedeni siyasetin gündeminde tansiyonu yükseltti. İstanbul Ataşehir Belediye Başkanı olan Battal İlgezdi, CHP’den yerel seçimlere kısa bir süre kala istifa etti ve sosyal medyadan sert bir açıklamayla Özgür Özel başkanlığındaki yeni parti yönetimini topa tuttu. Battal İlgezdi’nin istifa haberini duyanlar Battal İlgezdi neden istifa etti, Battal İlgezdi CHP istifa nedeni ne? sorularının yanıtlarını aramaya başladı. 

Battal İlgezdi aday gösterilmedi mi?

CHP’de belediye başkan adaylıklarına ilişkin süreç devam ederken Battal İlgezdi’nin istifa etmesi 31 Mart seçimlerinde aday gösterilmediği yönündeki iddiaları güçlendirdi. Battal İlgezdi, CHP’de yeni yönetimle adaylık için anlaşamadı. Anlaşma sağlanamayınca da partisinden istifa etti.

Battal İlgezdi neden istifa ettiğini açıkladı

Battal İlgezdi CHP’den istifa nedenini  sosyal medyadan yaptığı paylaşımda duyurdu. İlgezdi, şu ifadelere yer verdi:

“CHP’nin son kurultayında Genel Başkan Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu destekleyenler tek tek partimizden tasfiye ediliyor. CHP’nin her kademesinde gece gündüz görev yapmış 40 yıllık bir partili olarak bu yaşananlar hem beni hem de milyonlarca partilimizi üzmüştür. Partimizin değerlerinin bu kadar hoyratça harcanmasına gönlüm razı değildir. Bu vesileyle 40 yıldır mensubu bulunmaktan onur duyduğum partimden istifa ediyorum.”

7 partinin ortak adayı mı olacak?

Battal İlgezdi’nin istifasına ilişkin bir iddiada eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş’dan geldi. 

Gazeteci ve eski CHP Milletvekili Barış Yarkadaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

“CHP’li Ataşehir Belediye Başkanı Battal İlgezdi CHP’den istifa etti. @tv100 için az önce İlgezdi ile konuştum. İlgezdi, 7 partinin ortak adayı olacağını söyledi. İlgezdi, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na tepki gösterdi ve ‘Kılıçdaroğlu’na destek verdiğim için tasfiye ediliyoruz’ dedi.”

 

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.