Selahaddin Eyyubi’deki Süreyya kimdir, gerçek adı ne, kim oynuyor? Tarihteki Süreyya kimdir?

Kudüs’ü haçlılardan geri alan ve müslüman yapan Selahaddin Eyyubi’nin hayatı TRT ekranlarında dizi oluyor. Dizinin merak edilen karakterlerinden biri de Süreyya oldu. Son olarak O Kız dizisinde Zeynep karakterine hayat veren Dilin Döğer, Selahattin Eyyübi dizisinde Süreyya karakterini oynuyor. Peki tarihte Süreyya karakteri nasıldı, ne zaman öldü?

Selahaddin Eyyubi’deki Süreyya kimdir, gerçek adı ne, kim oynuyor? Tarihteki Süreyya kimdir?
Yayınlama: 13.11.2023
A+
A-

TRT ekranlarında bu akşam tarih kokan bir dizi daha başlıyor. Kudüs Fatihi: Selahaddin Eyyubi dizisi. İlk bölümü ile ekrana gelecek dizinin konusu kadar oyuncu kadrosu da merak ediliyor.  Dizinin merak edilen karakterlerinden biri de Süreyya oldu. Son olarak O Kız dizisinde Zeynep karakterine hayat veren Dilin Döğer, Selahattin Eyyübi dizisinde Süreyya karakterini oynuyor. Peki tarihte Süreyya karakteri nasıldı, ne zaman öldü?

Süreyya’yı oynayan Dilin Döğer kimdir? 

Son olarak O Kız dizisinde Zeynep karakterine hayat veren Dilin Döğer, başarılı performansıyla dikkatleri üzerine çekti.

22 Şubat 1995 Diyarbakır doğumlu olan Döğer, 2023 yılı itibarıyla 28 yaşındadır. Hacettepe Üniversitesi İngiliz Dil Bölümü’nden mezun olan oyuncu, mezuniyetinin ardından oyunculuk dersleri almaya başladı.167 cm boyunda ve 55 kg ağırlığında olan Döğer, daha önce Ex Aşkım ve O Kız dizilerinde rol aldı.O Kız dizisinde Zeynep karakteriyle izleyicilerden büyük beğeni toplayan Döğer, oyunculuk kariyerine yeni bir soluk getirdi.

Kudüs Fatihi Selahaddin Eyyubi Dizisi Oyuncuları

Kudüs’ü kurtaran Eyyübiler devletinin hükümdarı Selahaddin Eyyubi’nin hikayesinin ele alındığı dizinin oyuncu kadrosunda, Uğur Güneş, Dilin Döğer, Mehmet Ali Nuroğlu, Kaan Çakır, Erdinç Gülener, Tuvana Türkay, Ekin Türkmen, Gökçe Akyıldız, Sezgin Erdemir, Ece Özdikici, Seda Yıldız yer alıyor.

Selahaddin Eyyubi dizisi nerede çekiliyor?

Yönetmen koltuğunda Sedat İnci’nin oturduğu Selahaddin Eyyubi dizisi Kocaeli’nin gözde ilçesi Gebze’de çekilecek. Çekimler için dev platformun kurulduğu Selahaddin Eyyubi dizisi tarihin en önemli liderlerinden Kudüs’ün fatihi Selahaddin Eyyubi’nin hayatına ve onun dönemine ışık tutacak. 

Eyyubiler Kürt devleti mi?

Tüm bu etnik köken tartışmaları ve araştırmalarından sonra Eyyûbîler Devleti, genel olarak bir Kürt hanedanlığı ve Kürt devleti olarak kabul edilir. Siyasi yapısı bakımından Eyyûbî konfederasyonun yönetim tutumları kendi yurdunun siyasi kurumları ile alakalı olabilir.

Selahaddin Eyyubi hangi milletten?

Ünlü Orta Çağ tarihçisi İbn Haldun’a göre ise, Selahaddin Eyyubi’nin ataları, aslı Arap olan Yemen’in Himyeri vilayeti eşrafından, Hezbâniyye Kürtlerinin Revvâdîyye aşiretine mensuptur.

 

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.