Uraz Kaygılaroğlu sergi fotoğrafları yeniden olay oldu! Kasap oldu, baş kesti tepki yağdı

Son günlerde artan kadına vahşet haberlerinin ardından oyuncu Uraz Kaygılaroğlu’nun sanatçı sevgilisi Sayna için çektirdiği vahşet fotoğrafları yeniden gündem oldu. Peki Uraz Kaygılaroğlu’nun sergideki fotoğrafları hangisi? Uraz Kaygılaroğlu sergi fotoğrafı olayı nedir?

Uraz Kaygılaroğlu sergi fotoğrafları yeniden olay oldu! Kasap oldu, baş kesti tepki yağdı
Yayınlama: 08.10.2024
Düzenleme: 08.10.2024 11:07
A+
A-

Son dönemlerin yıldızı parlayan oyuncusu Uraz Kaygılaroğlu’nun başı, sevgilisi Sayna için çektiği fotoğraflarla yüzünden bir kez daha derde girdi. Aslen İranlı olan sevgilisi Sayna Soleimanpor için objektif karşısına geçen ve vahşet dolu fotoğraflar çeken Uraz Kaygılaroğlu, o kan donduran fotoğrafların sergilenmesi üzerine çok tepki çekmişti. Şimdi ise artan vahşet olaylarının ardından Uraz Kaygılaroğlu’nun o pozları yeniden gündeme geldi. Oyuncu can güvenliğimden endişe ediyorum diyerek eleştirlere yanıt verdi. Peki Uraz Kaygılaroğlu sergi olayı neydi, nasıl fotograflar çekilmişti birlikte bakalım…

Can güvenliğimden endişeliyim

Kaygılaroğlu, sözlerine şöyle devam etti:

“Hem Ayşenur’un hem İkbal’in ailesi ve sevenleri özelinde, tüm Türkiye özelinde çok üzgün olduğumuzu söylemek istiyorum. Semih Çelik adlı caninin yaptığı bu eylemin sonucunda bu işin öznelerinden biri haline gelmiş olmak beni çok üzdü. Genelde bu iş biraz cambaza bak gibi oluyor yani olup bitenden ziyade bir hedef belirleniyor. Aslında konunun özelinden biraz uzaklaşıyoruz gibi oluyor. Eğer bunların bitmesi ben ve benim gibi üçüncü şahısların toplumdan men edilmesi bir daha göz önüne çıkmamasıysa ben bunu seve seve can-ı gönülden kabul ederim. Bir daha sahneye çıkmak televizyona çıkmak zorunda değilim, başka bir iş yaparım.

Ben kendi can güvenliğimden de üçüncü bir şahıs olarak, hedef gösterildiğim için endişe eder haldeyim. Sorunun kaynağı başka bir yer değil, sistematik olarak isimlerimiz bir şekilde sosyal medyadan pompalanıyor. Suçlu cadı avı yapılan hedef gösterilen bir durumdan bahsediyoruz. Ben parmağıma oje sürmüşüm, etek giymişim, rol icabı başka erkekle öpüşmüşüm, bir yerde yer almışım. Bunların hiçbirisi suç değil, beni suçlu yapmaz. İnsanlar istedikleri gibi yaşayabilir, bir kişiye verdiğim zarar yok konu bununla alakalı. Yani sizin beğendiğiniz toplumun istediği şekilde var olmuyor diye insanlar kötü olmazlar. Toplum olarak yaşadığımız bu cinnet anlarını bir yere yönlendirirken nereye yönlendirdiğime bir bakalım.”

Uraz Kaygılaroğlu sergi fotoğrafları-Ne olmuştu?

Oyuncu Uraz Kaygılaroğlu, fotoğraf sanatçısı Sayna Soleimanpour’un ilk sergisi için poz verdi. Sergide yer alan eserlerde Soleimanpour’un ve Kaygılaroğlu’nun verdiği pozlar tartışma yarattı.

Kaygılaroğlu’na, ‘Böyle bir dönemde doğru mu sence?’, ‘Kadın cinayetlerinin yaygın olduğu zamanı mı buldun?’, ‘Hiç doğru değil’ gibi yorumlar geldi.

Kaygılaroğlu, gelen tepkilerden sonra sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı:

“Sosyal medyada ve basında hakkımda çıkan haberlere ve tepkilere yönelik bir cevap verme ihtiyacı duydum. Amacım hayatımdaki özel birinin sanat çalışmasına destek vermekti. Verdiğim destekten ötürü ortaya çıkan görseller toplumuzuda rahatsızlık uyandırdıysa bunu sadece sanat diyerek geçiştiremem ve çok üzüldüğümü belirtmek isterim. Amacım hiçbir şekilde kötü duygular uyandırmak değildi. Bu sebeple herkesten özür diliyorum. Saygılarımla.”

Sayna Soleimanpor kimdir?

Sayna Soleimanpor 1996 yılında İran Tebriz’de dünyaya geldi. 2010-2014 yılları arasında Avni Akyol Güzel Sanatlar Lisesinde resim eğitimi aldı. 2014’te Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Tekstil ve Moda Tasarımı Bölümü’ne başladı. 2019 yılında Mimar Sinan Güzel Sanatlar Fakültesi’nde Fotoğraf Bölümü’ne geçiş yapan Soleimanpour, lisans eğitimini sürdürüyor. Sanatçının eserleri Mamut Art Project(2021), The Exposure Photography (Louvre Müzesi) ve x-ist’te Kesişme VII(2022) sergilerinde izleyiciyle buluştu.

 

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.