Seyhan Lions Kulübü üyeleri, görme engelli yurttaşlarla Adana Müzesi’ni gezdi

Seyhan Lions Kulübü, toplumda farkındalık yaratmak ve engelli vatandaşların sorunlarına dikkat çekmek amacıyla 6 Ekim 2024 Pazar günü Adana Müzesi’ne bir gezi düzenledi. Etkinliğe, Çukurova Görme Engelliler Spor Kulübü ve Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi üyeleri de katıldı.

Seyhan Lions Kulübü üyeleri, görme engelli yurttaşlarla Adana Müzesi’ni gezdi
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Seyhan Lions Kulübü üyeleri, her bireyin potansiyel bir engelli olabileceğini vurgulayarak, müze gezisi sırasında müze görevlisi Arkeolog Burak Seven’den müzenin tarihçesi ve önemli eserleri hakkında bilgiler aldı. Görme engelli katılımcılar, Lions Kulübü üyelerinin rehberliğinde sesli betimlemeler eşliğinde müzede gezerek, daha önce belirlenen eserler hakkında bilgi edindi.

Etkinlik sonrası Görmeyenler Kültür ve Birleşme Derneği Adana Şubesi Başkanı İsmail Özden, görme engelli bireylerin yaşadığı sorunları aktararak, bu bireylerin engelli değil, engellendiklerini ifade etti. Ayrıca, görme engelli bireylerin gören bireylerden beklentileri hakkında bir sunum gerçekleştirdi.

Seyhan Lions Kulübü Dönem Başkanı Ln. Mehmet Ali Altun ve 118-U Bölgesi Görme Komite Başkanı Ln. Değer Kurt, ihtiyaç sahibi görme engelli bireyler için iki adet beyaz baston hediye etti. Projenin sürdürülebilir olması amacıyla, dokunulabilen model tasarımlarının yapılmasına yönelik çalışmaların başlatıldığını belirten Altun, ilgili kurumlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından Adana Müzesi’nde sergilenmek üzere küçük model eserlerin imalatına çok kısa bir süre içerisinde başlanacağını müjdeledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.