Narin’in nerede öldürüldüğü ortaya çıktı! İşte Narin’in öldürüldüğü yer…

Diyarbakır’da 8 yaşındaki Narin Güran’ın cinayetiyle ilgili yürütülen soruşturmada, başsavcılık evde bulunan delillerden elde edilen DNA sonuçlarına göre, minik Narin’in kendi evinde bir odada katledildiği sonucuna ulaştı.

Narin’in nerede öldürüldüğü ortaya çıktı! İşte Narin’in öldürüldüğü yer…
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Narin’in 21 Ağustos günü saat 15.15’te eve girdikten kısa bir süre sonra boğularak öldürüldüğü kesinlik kazandı.

Halk TV’nin haberine göre, soruşturma savcıları, evdeki eşyalar, kıyafetler ve halılarda özel yöntemler kullanılarak yapılan yıkamalara rağmen bazı eşyalarda DNA tespitlerinin yapıldığını bildirdi. Bu bulgular ışığında, Narin’in 21 Ağustos günü evine girdikten birkaç dakika sonra boğularak öldürüldüğü tespit edildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, Narin Güran soruşturması kapsamında gözaltına alınıp tutuklanan 12 kişi ile tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan diğer şüphelilerin cep telefon numaralarına ait HTS kayıtlarını inceleyerek birçok bilginin netleştiğini açıkladı. Elde edilen daraltılmış HTS kayıtlarına göre, tutuklu amca Salim Güran’ın Narin’in eve geldiği 15.15’ten önce kardeşi Arif Güran’ın evinde bulunduğu, Narin’in eve geldiği sırada orada olduğu ve daha sonra evden ayrıldığı belirlendi. Salim Güran’ın en az 3 kez evine girdiği tespit edildi.

Anne Yüksel Güran ile Salim Güran arasında 15.20 ile 15.35 saatleri arasında 3 kez telefon görüşmesi yapıldığı belirlendi. Ayrıca, Narin’in katledildiği saatte, Hediye Güran ve diğer akrabaların eve giriş-çıkışları detaylı olarak kaydedildi.

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, şüpheli sanıkların HTS kayıtları üzerinde uzman ekipler tarafından yapılan incelemelerin tamamlandığını ve elde edilen sonuçlara göre tutuklu ve şüpheli sanıkların tekrar sorgulanmasına karar verildiğini duyurdu. İlk olarak tutuklu 12 sanığın sorgusunun yapılacağı öğrenildi.

Narin Güran soruşturması kapsamında tutuklanan 12 kişiyi savunmak için Güran ailesinin 12 avukata vekâlet verdiği bildirildi. Aile, avukatlarıyla birlikte cezaevinde toplu görüşme gerçekleştirerek müvekkillerinin durumu hakkında bilgi aldı. Bu süreçte, Güran ailesinin avukatlarının görüşmeleri nedeniyle diğer avukatların bekletildiği kaydedildi. Avukatların, tutuklu şüphelilerin can güvenliği için gerekli önlemleri aldığı belirtiliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.