Ünlülerden kadına yönelik şiddete ortak tepki: “Bu vahşet bitsin!”

Türkiye’yi yasa boğan kadın cinayetleri, sanat dünyasında büyük yankı uyandırdı. Henüz 19 yaşında hayatları ellerinden alınan İkbal Uzuner ve Ayşenur Halil’in vahşice katledilmesi üzerine ünlü isimler, sosyal medyada ve etkinliklerde tepkilerini dile getirerek adalet çağrısında bulundular. “Suçlular caydırıcı cezalar almalı, bu şiddetin sonu gelmeli” mesajları gündeme damgasını vurdu.

Ünlülerden kadına yönelik şiddete ortak tepki: “Bu vahşet bitsin!”
Yayınlama: 07.10.2024
A+
A-

Artan kadın cinayetlerine sessiz kalmayan ünlüler, toplumun her kesimine hitap eden güçlü açıklamalar yaptı. Sanatçılar, kadınların güvenliği için yasal önlemlerin hızla alınmasını talep ederek “Kadınlar sokaklarda korkarak yürümek zorunda kalmamalı” sözleriyle dikkat çekti.

“Bu kader olamaz”

Başarılı oyuncu Ezgi Mola, kadın cinayetlerine yönelik tepkisini açıkça dile getirerek, suçlulara ağır cezalar verilmesi gerektiğinin altını çizdi. Mola, “Her gün yeni bir kadın cinayeti haberi duymaktan perişan olduk. Bu vahşet, ancak suçlular hapse girip, ömür boyu cezalandırıldığında sona erecek. Adalet sağlanmazsa ve suçlular serbest bırakılırsa bu kısır döngü bitmez. Kadın cinayetleri kader olamaz, gerekli önlemler derhal alınmalı” ifadelerini kullandı.

“İyiliğin bekçileri olmalıyız”

AKM’de sahne alan Ferhat Göçer de kadın ve çocuklara yönelik şiddete karşı sesini yükselten isimler arasındaydı. Göçer, “Kadınlar ve çocuklarımız sürekli şiddet ve tehdit altında. Bu, hepimizin vicdanını yaralayan bir durum. Hep birlikte iyiliğin ve vicdanın bekçileri olarak, onları koruyup daha güvenli bir gelecek inşa etmek bizim görevimiz” sözleriyle duyarlılık çağrısında bulundu.

“Caydırıcı cezalar olmadan bu şiddet durmaz”

  1. Kocaeli Kitap Fuarı’nda ilk kitabı “Kadına Dair” üzerine düzenlenen imza gününde konuşan Aydan Şener, kadınların, çocukların ve hayvanların şiddetin en büyük mağdurları olduğuna dikkat çekti. Şener, “Bu ülkede en çok kadınlar, çocuklar ve hayvanlar acı çekiyor. Yasaların caydırıcı olması ve suçluların adil şekilde cezalandırılması gerekiyor. Aksi takdirde bu korkunç tablo değişmeyecek” dedi.

“Sokakta korkarak mı yürüyeceğiz?”

Geçtiğimiz akşam Maximum Uniq Açıkhava’da sahne alan pop müziğin güçlü ismi Hadise, kadınların güvenlik sorunlarına dikkat çektiği konuşmasında izleyicilerinden büyük alkış aldı. Hadise, yaşadığı bir olayı anlatarak, “Arkadaşımla güzel bir akşam geçirdik, ancak arabaya yürürken bile korktuk. Eğer bir kadın, gündelik hayatında bile kendini güvende hissetmiyorsa, burada çok acil bir şeylerin değişmesi gerektiği açık. Kadınlar sokaklarda korkarak yürümemeli. Güvende olmak için yalvarmak zorunda değiliz” diyerek toplumsal değişim çağrısında bulundu.

“Adalet tecelli etmeli”

Kıbrıs’ta Chamada Prestige Hotel’de sahne alan Derya Uluğ, kadına yönelik şiddet olayları karşısında sessiz kalmanın yanlış olduğunu vurguladı. “Moralim çok bozuk, herkesin psikolojisi alt üst olmuş durumda. Kadınlarımız ve kız çocuklarımızın geleceği için sesimizi yükseltmek zorundayız. Adaletin tecelli etmesini ve suçluların hak ettikleri cezaları almalarını istiyoruz” diyerek kadınların yanında olduğunu ifade etti.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.