MEÜ Tıp Fakültesi’nde 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Paneli Düzenlendi

 Dünya Sağlık Örgütü tarafından 2004 yılından bu yana meme kanserinde erken teşhisinin önemi ve meme kanseri farkındalığının vurgulanması amacıyla kutlanan “1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı” için Üniversitemiz Tıp Fakültesi’nde panel düzenlendi.

MEÜ Tıp Fakültesi’nde 1-31 Ekim Meme Kanseri Farkındalık Ayı Paneli Düzenlendi
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

1 Ekim Salı günü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Türkan Saylan Konferans Salonu’nda düzenlenen panele Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi  Prof. Dr. Yusuf Usta, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanı Doç. Dr. Erhan Arslan, Mersin Üniversitesi Hastanesi Başmüdürü Yunus Fidan ve sağlık çalışanları katıldı.

Panelin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar, “Ülkemizde ve dünyada kadınlarda en sık görülen ve maalesef en sık ölüme neden olan kanser türü meme kanseridir. Bu nedenle bu hastalık önemli bir halk sağlığı sorunudur. 4 Şubat 2021’de Dünya Sağlık Teşkilatı, artık meme kanserinin tüm yeni tanı konulan kanserlerin içerisinde ilk sıraya yükseldiğini açıkladı. Meme kanseri yakalanan hasta sayısı yükselmekle birlikte, bu hastalıktan kurtulma oranları da son on yıl içinde belirgin şekilde artmıştır. Burada tarama programları yanında farkındalık ve erken teşhisin önemi yadsınamaz. Bugün Tıp Fakültesi Hastanemizde hizmete alım törenini gerçekleştirdiğimiz Dijital Kontrastlı Tomosentez Mamografi Cihazımızın da hem sizlere, hem de hastalarımıza önemli katkılar sunacağına inanıyorum.” dedi.

Prof. Dr. Erol Yaşar sözlerini, panelin tüm paydaşlar açısından verimli geçmesini dileyerek tamamladı. Prof. Dr. Erol Yaşar’ın konuşmasının ardından panele geçildi. Panelde ilk olarak Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr Ahmet Dağ tarafından “Meme Kanserinde Güncel Tedavi Yaklaşımları” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi. Daha sonrasında Uzman Hemşire Duygu Kaynarpınar, “Bir Üniversite Hastanesinde Çalışan İdari Personelin Meme Kanseri Tarama Yöntemlerine İlişkin Bilgi Düzeyinin Belirlenmesi” başlıklı çalışmasının bulgularını katılımcılarla paylaştı. Panelde son olarak öğretim elemanımız Dr. Öğr. Üyesi Yüksel Balcı tarafından “Meme Kanseri Tanısında İleri Görüntüleme Yöntemi İle Erken Tanı” başlıklı bir sunum gerçekleştirildi.

 

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.