Dijital Kontrastlı Tomosentez Mamografi (3D) Cihazı Hizmete Alım Töreni MEÜ’de yapıldı

Mersin Üniversitesi Hastanesi’ne kazandırılan, meme kanserinin tarama ve erken teşhisinde kullanılmak üzere geliştirilmiş en son teknolojik sistemlere sahip dijital kontrastlı tomosentez mamografi (3D) cihazı hizmete alım töreni Mersin Üniversitesi yapıldı.

Dijital Kontrastlı Tomosentez Mamografi (3D) Cihazı Hizmete Alım Töreni MEÜ’de yapıldı
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

1 Ekim Salı günü Mersin Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Radyoloji Birimi’nde düzenlenen törene Mersin Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, Rektör Yardımcımsı Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk, Mersin Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kaya, Rektör Danışmanları, hekimleri, akademik ve idari personeli ile sağlık çalışanları katıldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizin sağlık alanında büyük ilerlemeler kaydettiğini belirterek sözlerine başlayan Rektörü Prof. Dr. Erol Yaşar, bu ilerlemeye Mersin Üniversitesi katkı sunmaya çalıştıklarını ifade etti. Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bu son teknoloji mamografi cihazı, bölgede bir referans hastane olan Mersin Üniversitesi Hastanemizde hastalarımıza hizmet vermektedir. Yüksek kalitede 3D görüntüler elde edebilen bu cihaz, erken teşhis konusunda hem sağlık çalışanlarımıza hem de hastalarımıza önemli avantajlar sağlamaktadır. Bu cihazla doğru noktadan alınan biyopsiler, ayrı bir cihaza gerek kalmadan, 20 saniyede kontrol edilmektedir. Böylece hastaların cihazda geçirdiği süre kısalırken, sağlık çalışanlarının iş akışı da hızlanıp, iyileşmektedir. Ayrıca kontrastlı mamografi ve kişiye özel olarak ayarlanabilen çekim özellikleri hasta açısından maksimum seviyede konforlu, hızlı ve etkili bir mamografi süreci sağlamaktadır.” dedi. Mersin halkına kaliteli ve nitelikli sağlık hizmeti verebilmek için bu son teknoloji cihazımızı Devletimizin ve milletimizin imkânlarıyla hizmete almanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Prof. Dr. Erol Yaşar, Mamografi cihazının Mersin Üniversitesine kazandırılmasında emeği bulunan herkese teşekkürlerini ileterek sözlerini tamamladı.

Daha sonrasında söz alan Mersin Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Yusuf Usta ise, meme kanseri vakalarında yaşanan artışa dikkat çekerek yeni cihazın Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kazandırılmasının önemini vurguladı ve konuyla ilgili desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Erol Yaşar’a teşekkürlerini iletti.

 

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.