MEÜ Dünya Yaşlılar Günü Kutlama programı düzenlendi

 Türkiye’de 10. üniversite olarak yer alan Mersin Üniversitesi 60+ Tazelenme Üniversitesi açılış töreni büyük bir gururla 1 Ekim Salı günü Mersin Üniversitesi Akdeniz Kültür Merkezi’nde gerçekleşti.

MEÜ Dünya Yaşlılar Günü Kutlama programı düzenlendi
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Programa, Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, Mersin Üniversitesi  Prof. Dr. Erol Yaşar, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Temsilcisi Serdal Gökayaz, Tarsus Üniversitesi Rektör Vekili Prof. Dr. Osman Murat Özkendir, Yenişehir Kaymakamı Nevzat Şengök, KKTC Konsolosu Özgür Ezel, Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk, Mersin İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Ercan Atasoy, Sahil Güvenlik Akdeniz Bölge Komutanı Tupamiral Oğuz Bavbek, Mersin Şehit Altuğ Verdi Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Mustafa Erdal Cılasın, Akdeniz belediye Başkan V. Siraç Çalık, Rektör Yardımcılarımız Prof. Dr. Ahmet Hakan Öztürk ile Prof. Dr. Mehmet Çağrı Çetin, Akdeniz Üniversitesi Tazelenme Üniversitesi Kurucu Başkanı Prof. Dr. İsmail Tufan, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Prof. Dr. Duygu Vefikuluçay Yılmaz, Dekanlarımız, Yüksekokul ve Meslek Yüksekokulu Müdürlerimiz, Rektör Danışmanlarımız, Üniversitemiz akademisyenleri, idari personelimiz, öğrencilerimiz ve Üniversitemiz 60+ Tazelenme Üniversitesi’ne kayıt yaptıran Mersin Üniversitesi öğrencileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı’nın hep birlikte okunması ile başlayan program, Mersin Üniversitesi Müzik ve Sahne Sanatları öğrencileri dinletisiyle devam etti. Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Bugün Türkiye’de Onuncusu Olan Mersin Üniversitemiz Bünyesinde 60+ Tazelenme Üniversitemizi Açıyoruz.” Birleşmiş Milletler tarafından 1 Ekim’de tüm dünyada Yaşlılar Günü kutlamasına denk gelen bu anlamlı günde bu açılışta olmaktan dolayı memnuniyetini dile getirerek açış konuşmasına başlayan Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, “Tüm büyüklerimizin gününü kutluyorum. Sağlıklı, huzurlu, hayırlı uzun ömürler temenni ediyorum. Bugün Türkiye’de onuncusu olan Mersin Üniversitemiz bünyesinde 60+ Tazelenme Üniversitemizi açıyoruz. Bu Üniversitemiz hayırlı, uğurlu olsun. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığımızla yapılan protokol gereği bu işe bakanlığımız da sahip çıkmış. Üniversitelerimiz de birer birer sahip çıkmaya başlamış ve şu anda onuncu üniversitemiz olarak Mersin Üniversitemizde başlamış oluyor.” ifadelerini kullandı.

“Yaşlı Nüfusumuz Gittikçe Artmakta ve Bu Proje Bu Nedenle Oldukça Önemli”

Dünyamızın yaşlandığını söyleyen Pehlivan, “Ülkelerdeki sahip olunan nüfus içerisinde yaşlılarımızın oranı da giderek artıyor. Türkiye’miz genç ve dinamik bir nüfusa sahip. Yaşlı nüfusumuz ise gittikçe artmaktadır. Bu nedenle hangi açıdan bakarsak bakalım faydalı ve güzel, hem niyet hem de hedef olarak çok güzel bir proje. İnsanımızın hangi yaşta olursa olsun huzur içerisinde ve yaşamın tadına vararak, özümseyerek, güzelliklere yakından tanık olarak yaşamasına vesile olacak bu ortamların en iyi şekilde değerlendirileceğine yürekten inanıyorum.” dedi.

Mersin Valisi Ali Hamza Pehlivan, açış konuşmasını Mersin Valiliği olarak projeye her türlü desteği vereceklerini belirterek tamamladı. “Bugün burada, aynı zamanda Dünya Yaşlılar Günü’nün anlam ve önemini derinden hissederek toplandık.” diyerek açış konuşmasına başlayan Rektörümüz Prof. Dr. Erol Yaşar, “Bu yalnızca bir açılış değil aynı zamanda nesiller arasında köprü kurarak bilgi ve deneyimleri paylaşmanın büyük bir adımı. Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Sayın Prof. Dr. Erol Özvar’ın “Hayat boyu öğrenme felsefesi” çerçevesinde, yaş almış bireylerimize yeni bir ufuk kazandıracak Tazelenme Üniversitesi kampüsümüzün açılışını gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz.” dedi.

“Bugün İtibarıyla Tazelenme Üniversitesi Mersin Üniversitesi Kampüsü’nde Toplam 50 Öğrencimiz Kayıtlı.”

Mersin Üniversitesi olarak anlamlı bir projeyi daha hayata geçirdiğimizi belirten Mersin Üniversitesi  Prof. Dr. Erol Yaşar, “Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile imzaladığımız protokol ile kurulan 60+ Tazelenme Üniversitesi Mersin Üniversitesi Kampüsü, yaş almış bireylerin toplumsal hayata aktif katılımını destekleyen sağlıklı ve aktif yaş alma akademisidir. Bu kampüs, yaş alan bireyler için bir yaşam biçimi ve yenilenme fırsatıdır. Gururla belirtmek isterim ki, Mersin Üniversitesi Tazelenme Kampüsü’ne başvuruların ilk gününde sabah saatlerinde kontenjanımız doldu. Bugün itibarıyla Tazelenme Üniversitesi Mersin Üniversitesi Kampüsü’nde toplam 50 öğrencimiz kayıtlı. Bu kampüste, öğrencilerimizi teorik dersler, beceri dersleri ve tazelenme dersleri bekliyor. Bu dersler sizlere gönül veren gönüllü akademisyenlerimiz tarafından verilecek. Bir dersinize katılarak, ben de sizlere Üniversitemizin projelerini anlatmak, sizlerle sohbet etmek ve değerli deneyimlerinizden yararlanmak isterim.” ifadelerini kullandı.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.