MEÜ “Bilim ve Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması” gerçekleştirildi

HORIZON-MSCA-2023-CITIZENS-01 kapsamında düzenlenen “Bilim ve Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması/Vatandaşlar için Araştırmacılar Gecesi” etkinliği, Akdeniz Bölgesi’nde Mersin Üniversitesi ev sahipliğinde Akdeniz Kültür Merkezi’ndeki açılış töreniyle başladı.

MEÜ “Bilim ve Sanat Merkezleri için Araştırmacılar Buluşması” gerçekleştirildi
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün yürütücülüğünde gerçekleştirilen projenin ortakları arasında Gazi Üniversitesi, Malatya Turgut Özal Üniversitesi, Dokuz Eylül Üniversitesi, Gaziantep Üniversitesi, Trabzon Üniversitesi, Marmara Üniversitesi ve Kocaeli Üniversitesi de yer aldı. Açılış törenine, Milli Eğitim Bakanlığı Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nü temsilen Muhittin Delihasan, Mersin İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Nazmi Kendigelen, Şube Müdürleri Adem Aslan ve Hasan Topal, Rektör Danışmanımız Prof. Dr. Tuğba Yanpar, Eğitim Fakültemizin Dekanı Prof. Dr. Mutlu Nisa Coral, öğretim üyeleri ve Mersin Üniversitesi öğrencileri  katıldı.

Projede, Mersin Üniversitesi Öğrenme ve Öğretmeyi Geliştirme Uygulama ve Araştırma Merkezi organizasyon görevini üstlenirken Akdeniz Bölgesi sorumlusu olarak Prof. Dr. Hikmet Sürmeli görev aldı. Etkinlik, Genç Girişimci Uygulama ve Araştırma Merkezi ile Gençlik Bilim Sanat Uygulama ve Araştırma Merkezlerinde gerçekleştirildi. Türkiye’nin yedi bölgemizde yedi şehrinde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen etkinliklerde Bilim Sanat Merkezi öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde proje sergilerini sunarken, projeye katılan elli değerli akademisyen uzmanlık alanları ile ilgili atölye çalışmaları ve seminerler düzenledi. Etkinliklere çeşitli okullardan gelen çok sayıda ilkokul, ortaokul ve lise öğrencileri ile önlisans ve lisans öğrencileri katılım sağladı. Proje kapsamında akademisyen ve araştırmacıların 1 Ekim itibarıyla Bilim ve Sanat Merkezlerini ziyaret etmeleri planlanıyor.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.