KISRAK, yüksek mobilite yeteneği ile muharebe sahasında etkin bir çözüm sunmayı hedefliyor

Savunma sanayiine yönelik askeri projelerle öne çıkan Koluman Otomotiv A.Ş.’nin yeni nesil 4×4 aracı KISRAK, yüksek mobilite yeteneği ile muharebe sahasında etkin bir çözüm sunmayı hedefliyor.

KISRAK, yüksek mobilite yeteneği ile muharebe sahasında etkin bir çözüm sunmayı hedefliyor
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Mersin’in Tarsus ilçesindeki Koluman Otomotiv Endüstri AŞ’yi ziyaret eden, Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, Savunma sanayiine yönelik askeri projelerle ilgili üretim faaliyetleri yerinde inceledi. Ziyaret sırasında heyete Koluman’ın üretim süreçleri, robotik ve otomasyon odaklı üretim sistemleri tanıtıldı. Bu kapsamda, Koluman’ın SSB ile ortak yürüttüğü ve teslimatları tamamlanan DERMAN projesi detayları konuşuldu. Bunun yanı sıra, sözleşmesi imzalanan ve şu an üretim aşamasında olan AKTAN projesinin de ilerleme durumu aktarıldı. Ayrıca, Koluman’ın yeni nesil 4×4 aracı KISRAK, ilk kez Savunma Sanayii Başkanı ve heyeti tarafından detaylı olarak incelendi. Koluman Otomotiv tarafından üretilen tüm savunma araçlarını detaylı SSB Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün KISRAK aracını bizzat kendisi kullandı ve tebriklerini iletti. KISRAK, yüksek mobilite yeteneği ile muharebe sahasında etkin bir çözüm sunmayı hedefliyor.

Bu ziyaret kapsamında, Savunma Sanayii Başkanlığı ile ve Türkiye’nin savunma sanayii alanındaki lider kurumları olan Aselsan ve Roketsan gibi paydaşlarla yürütülen projeler masaya yatırıldı ve gelecekte atılacak iş birliği adımları ele alındı. Toplantıya Savunma Sanayii Başkan Yardımcıları Mustafa Murat Şeker, Hakan Karataş, Hüseyin Avşar, Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol, Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci, Savunma Sanayii Özel Kalem Müdürü Tufan Atiktürk, Daire Başkanları Hacı Ömer Karakuzu, Ahmet Tolga Sayın, Ahmet Kaygusuz ve Savunma Sanayii Kara Araçları Dairesi Müdürü Bilal Karaoğlu katılım gösterdi. Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, Koluman Otomotiv Genel Müdürü Cengiz Adak, Koluman Holding İş Geliştirme ve Strateji Başkanı Dr. Önder Ege, Koluman Otomotiv Askeri Projeler Genel Müdür Yardımcısı Zafer Özcan ve Koluman Otomotiv’in diğer yöneticileri de heyeti karşılayarak görüşmelere eşlik etti.

Ziyarette konuşan Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün: “Türk savunma sanayiine operasyonel açıdan önemli katkılar sağlayan Koluman Otomotiv Firmasının üretim bandını, lojistik ve zırhlı araçlarını yakından inceleme imkanı bulduk. Kara platformlarında farklı ihtiyaçları karşılamaya yönelik çözümler sunan, yerli üretim gücü ve önemli iş birliklerle geliştirilen birbirinden stratejik ve teknolojik bu araçlar, uluslararası pazarlarda rekabet edebilir nitelikler taşıyor ve bu sayede ihracatımıza da önemli katkılar sağlıyor. Firmalarımızın üretim kapasitesinin ve savunma sanayiindeki rolünün her geçen gün geliştiğini görüyoruz. Bu gelişim bizleri hem gururlandırıyor hem de gelecek noktasında ümitvâr kılıyor. Savunma sanayiimizin büyümesine ve güçlenmesine katkı sağlayan tüm firmalarımızı ve çalışanlarını yürekten tebrik ediyorum. Ülkemizin kalkınmasında önemli hizmetleri olan tüm kurum ve kuruluşlarımızı desteklemeyi sürdüreceğiz” dedi.

Koluman Otomotiv Endüstri’nin savunma sanayiine yönelik çalışmalarını ve bu alanda elde edilen başarılarını dile getiren Koluman Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kaan Saltık, “Koluman Otomotiv Endüstri olarak, ülkemizin savunma sanayiinin en değerli temsilcilerini fabrikamızda ağırlamaktan büyük bir gurur duyduk. Savunma Sanayii Başkanımız Prof. Dr. Haluk Görgün, Başkan Yardımcıları ve heyetiyle bir araya gelerek, hem bugüne kadar birlikte gerçekleştirdiğimiz projelerdeki başarılarımızı paylaşma fırsatı bulduk hem de geleceğe yönelik hedeflerimizi ve vizyonumuzu aktardık. Özellikle savunma sanayii alanında üretim süreçlerimizin yerinde incelenmesi ve yeni projelerimizin takdiri, bizim için büyük bir motivasyon kaynağı oldu. Aselsan Genel Müdürü Ahmet Akyol ve Roketsan Genel Müdürü Murat İkinci başta olmak üzere, bu önemli projelerde birlikte çalıştığımız tüm paydaşlarımıza da teşekkür ederiz. Bu ziyaretin, iş birliğimizi daha da ileriye taşıyacak yeni adımların habercisi olduğuna inanıyorum. Bugüne kadar SSB, Aselsan ve Roketsan ile yürüttüğümüz ortak projeler, savunma sanayiine yaptığımız katkının somut bir göstergesi. Bizi gururlandıran bu ziyaretin, mevcut projelerimizi daha ileriye taşıyacak ve yeni iş birliklerine kapı aralayacak bir adım olacağına inanıyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.