Sakarya: TEKNOFEST’le gurur duyduk

Türkiye’nin en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, bu yıl Adana’da düzenlenirken, Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar’a sürpriz bir doğum günü kutlaması yapıldı.

Sakarya: TEKNOFEST’le gurur duyduk
Yayınlama: 06.10.2024
A+
A-

Festival, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın öncülüğünde gerçekleştirilirken, kamu kuruluşları, teknoloji devleri, üniversiteler ve medya kuruluşları da dahil olmak üzere toplam 128 kurumun destek verdiği organizasyonda Çukurova Genç İşadamları Derneği (Çukurova GİAD), festivale katkı sunan tek sivil toplum kuruluşu oldu.

Çukurova GİAD’dan tam destek

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ve derneğin yönetim kurulu üyeleri, 2 Ekim’deki kortej yürüyüşü ve açılış seremonisinde yer aldı. Sakarya, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Adana Valisi Yavuz Selim Köşker ve diğer paydaşlarla birlikte sahnedeki açılış seremonisine katıldı.

Büyükelçiden sürpriz doğum günü kutlaması

TEKNOFEST Adana’nın dikkat çeken ziyaretçileri arasında Ukrayna’nın Türkiye Büyükelçisi Vasly Bodnar da yer aldı. Büyükelçi Bodnar, eşi Katerina Bodnar ve Başkatip Dmytro Vitenko ile birlikte 4 Ekim’de Adana’ya geldi. Bodnar’a, Adana Fahri Konsolosu ve Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya ev sahipliği yaptı. Festival alanını gün boyunca gezen Büyükelçi, savunma ve radar sistemleri başta olmak üzere birçok teknoloji standını ziyaret etti. Büyükelçi Bodnar çifti, TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar ve Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ile görüşerek Haluk Bayraktar’ın doğum gününü kutladı ve kendisine özel bir yağlı boya tablo hediye etti. Bodnar çifti, doğum günü nedeniyle ziyaretlerini özellikle 4 Ekim’e denk getirdiklerini belirterek, gün sonunda Ankara’ya döndü.

Çukurova GİAD Başkanı Ömer Faruk Sakarya, TEKNOFEST Adana’ya resmi katkı sunan tek sivil toplum örgütü olmanın gururunu yaşadıklarını belirterek, Adana’nın milli teknolojiyi şekillendiren böyle bir organizasyona ev sahipliği yapmasından mutluluk duyduklarını ifade etti. Sakarya, şunları söyledi:

“TEKNOFEST Adana bizim için çok farklı bir deneyim oldu. Her noktada gurur duyduğumuz bir tabloyla karşılaştık. Adana’nın bu tür organizasyonlara ne kadar ilgili olduğunu gördük. Savunma sanayisinde ülke olarak ne kadar çaba sarf ettiğimizi ve teknoloji ile şekillenecek geleceğimizin ne kadar umut verici olduğunu bir kez daha anladık. Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün dediği gibi, geleceğimizin gençlerimizin ellerinde olduğunu TEKNOFEST’te bir kez daha hissettik. Bu organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz.”

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.