2024-2025 GSB KYK burs başvuru ekranı! KYK burs/kredi başvuruları başladı mı

KYK burs/kredi başvurusunda bulunacak öğrenciler gözlerini Gençlik ve Spor Bakanlığı (GSB) tarafından yapılacak açıklamaya çevirdi. Peki, 2024-2025 KYK burs/kredi başvuruları başladı mı, ne zaman başlayacak?

2024-2025 GSB KYK burs başvuru ekranı! KYK burs/kredi başvuruları başladı mı
Yayınlama: 06.10.2024
Düzenleme: 06.10.2024 11:10
A+
A-

2024 2025 KYK burs başvurusunun ne zaman başlayacağı yeni hafta öncesi son gelişmeler ile takip ediliyor. Ekim ayının gelmesiyle beraber üniversite burs başvuruları için beklentiler arttı. Özellikle geçtiğimiz yıl başvuruların 12 Ekim’de başlaması, bu seneki başvuru tarihi için öğrencileri ekim ayına yönlendirdi. Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme sonucunda bütçe durumuna göre belirlenen sayıda öğrenciye burs, durumu mevzuata uygun diğer tüm öğrencilere ise öğrenim kredisi veriliyor. Ancak 2024 2025 KYK burs başvuru tarihi henüz açıklanmadı. İşte, ayrıntılar.

KYK burs başvuru tarihleri henüz açıklanmadı. Geçen yıl KYK burs ve kredi başvuruları 12 Ekim’de başlamış, 19 Ekim’de sona ermişti. Bu seneki başvuruların da önümüzdeki hafta yani 7 Ekim haftası başlaması ön görülüyor. Konuyla ilgili açıklama geldiği zaman haberlerimizde yer vereceğiz.

KYK burs başvurusu nasıl yapılır?

11 adım sürecek olan KYK burs başvuru ekranında ilk adım başvuru bilgileri olacak. Bu adımdaki bazı uyarıları okuyup onaylayacak olan öğrenciler, sonraki aşamaya geçiş yapacak.

İkinci adımda öğrencinin kimlik bilgileri istenecek. Burada kimlikte yer alan bilgilerin eksiksiz bir şekilde girilmesi ya da yanlış varsa düzeltilmesi gerekiyor.

Üçüncü adımda öğrenim bilgileri, dördüncü adımda bilgilendirme mesajı, beşinci adımda adres bilgileri, altıncı adımda, özel durum bilgileri, yedinci adımda aile bilgileri, sekizinci adımda burs ya da kredinin yatırılacağı Ziraat Bankası bilgileri, dokuzuncu adımda Ziraat Bankası ürün başvuru işlemleri, onuncu adımda verilen bilgilerin önizlemesi, son adım olan on birinci adımda ise son işlem gerekecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.