Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız: Şehrimize hep birlikte sahip çıkalım

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız’ın göreve gelir gelmez başlattığı “Mahallede Temizlik Var” Kampanyası, çevre temizliğine dikkat çekmeyi ve daha yaşanabilir bir kent oluşturmayı hedefliyor. Kampanya, 11. haftasında Sağlık Mahallesi’nde gerçekleştirildi.

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız: Şehrimize hep birlikte sahip çıkalım
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Sabahın erken saatlerinde belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Yıldız, “Halkımızla beraber yaşam alanlarımız daha temiz ve güzel oluyor. Şehrimize hep birlikte sahip çıkalım” dedi. Sağlık Mahallesi’nde de büyük bir ilgi gören kampanyaya mahalleli ve esnaf yoğun katılım gösterdi. Temizlik gönüllüleri, boş arsaları ve sokakları temizleyerek çöpleri topladı.

Başkan Yıldız, temizlik çalışmasının ardından yaptığı açıklamada, “Her birimizin temizlik alışkanlıklarını değiştirmek ve yeni hassasiyetler yaratmak adına başlatmış olduğumuz bu kampanyamıza halkımızın kulak vermesini istiyorum” ifadelerini kullandı. Sağlık Mahallesi’nin tarihi ve merkezi konumuna dikkat çeken Yıldız, “Bu kampanyamız ile halkımız artık temiz olmanın, kirletmemek olduğunu anlamaya başladı. Özellikle bu tarz eski yerleşim yerlerinde boş parsellerin temiz tutulması ciddi bir sorun teşkil ediyor. Eğer çöplerimizi konteynerlere bırakmazsak, ekmek atıklarını doğru yerde depolamazsak, rüzgar ve sokak hayvanlarının etkisiyle bu atıklar savrulabiliyor” dedi.

Başkan Yıldız, “Toroslar, 1 Nisan’dan itibaren başka bir vakit çalıştırıyor. Bu yeni saatte, bu yeni vakitte Toroslar’ın başta temizlik meselesi olmak üzere bütün standart belediyecilik sorunlarını önümüzdeki bir yıl içerisinde çözeceğimizi söyledik. Gerek alet edevatlarımız, gerekse personelimiz konusunda ciddi mesafe kat ettik. Bu kampanyaya katılan başkan yardımcılarımız, belediye meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve halkımız, hassasiyetin oluşması konusunda bize ciddi katkı sağladı. Temiz kalmanın koşulunun kirletmemekten geçtiğini yeniden hatırlatarak Toroslar halkımıza teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

Sağlık Mahallesi Muhtarı Ayşe Şen de, temizlik kampanyasının Toroslar’da etkili olacağını belirterek, “Başkanımız Abdurrahman Yıldız’a ve ekibine bu kampanyayı düzenlediği için teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın da temizlik konusunda daha duyarlı olmalarını ve bu çalışmalara destek vermelerini istiyorum” dedi.

Kaynak: TOROSLAR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.