İTÜ’nün elektrikli yarış aracı TEKNOFEST Adana’da hız tutkunlarıyla buluştu

İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Racing Takımı’nın 8 ayda geliştirdiği elektrikli Formula aracı, Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali’nde (TEKNOFEST) hız tutkunlarının ilgisini çekti.

İTÜ’nün elektrikli yarış aracı TEKNOFEST Adana’da hız tutkunlarıyla buluştu
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının düzenlediği, Anadolu Ajansı’nın global iletişim partneri olduğu TEKNOFEST, Adana Havalimanı’nda devam ediyor. Festivalde yer alan projeler arasında İTÜ Elektrik Mühendisliği Bölümü öğrencilerinden oluşan Racing Takımı’nın ürettiği elektrikli Formula aracı, özellikle ziyaretçilerin dikkatini çekti.

Tamamen Ar-Ge, tasarım ve üretim çalışmaları 8 ayda tamamlanan bu elektrikli yarış aracı, 0’dan 100 kilometre hıza sadece 2,7 saniyede ulaşabiliyor. Araçta entegre edilen “ayrık süspansiyon” sistemi, Avrupa’daki “Formula Student” yarışmalarında boy gösteriyor.

İTÜ’nün standını ziyaret eden katılımcılar, yarış aracını yakından inceleyerek teknik özellikleri hakkında bilgi alabiliyor. Racing Takımı öğrencileri, zaman zaman festival alanında tur atarak aracı tanıtıyor ve bu durum yarış tutkunlarının ilgisini daha da artırıyor.

Takım kaptanı Ahmet Bahadır Balcı, aracın “Formula Student” müsabakaları için tasarlandığını belirtti. 2007 yılından bu yana üniversite bünyesinde 5 araç ürettiklerini ifade eden Balcı, “Bu, ikinci elektrikli aracımız. Yarışın konseptinde her yıl yeni bir araç üretme durumu var. Bu sene Macaristan ve İtalya’daki yarışlara katıldık. Avrupa’da düzenlenen 8 yarıştan 7’sine katılma hakkı kazandık” dedi.

Balcı, aracın azami hızının 250 kilometre/saat olduğunu belirterek, “Her yıl üstüne koyarak daha güzel ve iyi araçlar yapmayı hedefliyoruz. Bu araçları TEKNOFEST gibi yerlerde sergileyerek gençlere ilham olmak istiyoruz. Katılımcılar aracımıza çok ilgi gösteriyor. Burada çok güzel bir ortam var. Yerli ve milli olarak daha iyi araçlar üretmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

İTÜ Racing Takımı’nın elektrikli Formula aracı, hem teknik özellikleri hem de performansıyla TEKNOFEST’teki yarış tutkunlarını etkilemeyi başardı. Öğrencilerin bu projeleri, gelecekte daha gelişmiş ve yenilikçi araçlar üretme hedefine yönelik önemli bir adım olarak öne çıkıyor.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.