Liselilerin tasarladığı mini kargo uçağının prototipi TEKNOFEST’te sergileniyor

Adana’da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında, robotik kodlama eğitimi alan dört lise öğrencisinin tasarladığı mini kargo uçağının prototipi sergileniyor.

Liselilerin tasarladığı mini kargo uçağının prototipi TEKNOFEST’te sergileniyor
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın düzenlediği festival, Adana Havalimanı’nda devam ediyor ve Anadolu Ajansı’nın global iletişim ortağı olduğu etkinlikte, Ceyhan Gençlik Merkezi öncülüğünde hazırlanan projeler de yer alıyor.

Ziyaretçilere sunulan projeler arasında öne çıkan iki motorlu mini kargo uçağı, afet bölgelerine yardım malzemesi ulaştırmayı hedefliyor. Gençlerin 6 ay süresince geliştirdikleri uçağın, projenin tamamlanmasıyla 5 kilograma kadar malzeme taşıması planlanıyor. Uçak, uzaktan kumandayla kontrol ediliyor ve TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve T3 Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar tarafından incelenip imzalandı.

Merkezin robotik kodlama eğitmeni Halis Emre Yaldız, öğrencilerin projelerini TEKNOFEST’te sergilemenin gururunu yaşadıklarını ifade etti. Yaldız, uçağın iki motorunun gücüyle havalandığını belirterek, “Projenin devamında yük kapasitesini artırmak, iniş ve uçuş kabiliyetini geliştirmek istiyoruz” dedi. Ayrıca, lise öğrencilerinin böyle bir projede yer almasının önemine dikkat çekerek, “Çocuklarımızın gelecekte ülkemiz için büyük projelerde yer alacağından eminiz” diye ekledi.

Öğrencilerden Samet Kaplan, mini uçağı afet bölgelerine yardım ulaştırma amacıyla tasarladıklarını vurgulayarak, “TEKNOFEST’te olmaktan çok mutluyuz. Uçağımızda Selçuk Bayraktar’ın imzası var” şeklinde duygularını paylaştı. Bu proje, gençlerin mühendislik alanındaki yeteneklerini geliştirmek ve topluma fayda sağlamak adına önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.