Mersin Spor Kulübü, Süper Lig’e galibiyetle başladı

Türkiye Sigorta Basketbol Süper Ligi’nde mücadele eden Mersin Spor Kulübü (MSK) Erkek Basketbol Takımı, sezonun ilk haftasında önemli bir galibiyet elde etti. Deplasmanda karşılaştığı Yukatel Merkezefendi Belediyesi’ni 75-65 mağlup eden MSK, Süper Lig’deki ilk galibiyetini alarak sezonu olumlu bir başlangıçla kapattı.

Mersin Spor Kulübü, Süper Lig’e galibiyetle başladı
Yayınlama: 05.10.2024
A+
A-

Denizli PAÜ Arena Spor Salonu’nda oynanan açılış maçında MSK, ilk çeyreği 20-21 geride kapattı. Ancak, maçın ilerleyen bölümlerinde toparlanan Mersin ekibi, ilk yarıyı 33-42 önde tamamlayarak ikinci devreye avantajlı bir skorla girdi. İkinci yarıda tempoyu artırarak üçüncü çeyreği 46-58 önde bitiren MSK, son periyotta da disiplinli oyununu sürdürerek maçı 75-65’lik skorla kazanmayı başardı.

Maç sonrası değerlendirmelerde bulunan MSK Başantrenörü Can Sevim, karşılaşmanın zor geçeceğini tahmin ettiklerini ve bu tahminlerinin doğru çıktığını belirtti. “Zor bir maçtı, açıkçası maçtan önce de aynı şeyi konuşmuştuk. Deplasmanda bu galibiyet bizim için çok değerliydi, sezonun ilerleyen dönemlerinde bunun ne kadar değerli olduğunu daha net anlayacağız. Özellikle bu galibiyetin savunmayla gelmesi benim için çok daha mutlu edici oldu,” ifadelerini kullandı.

Sevim, ayrıca gelecek sezon Avrupa kupalarına katılmak istediklerini vurguladı: “Evet, açıkçası seneye Avrupa kupalarına katılmak istiyoruz, o hakkı kazanmak istiyoruz. Kaçıncı sıradan olur bilmiyorum ama önümüzdeki sezon Mersin’i Avrupa’da temsil etmek istiyoruz.”

Mücadelede galibiyeti getiren isimler arasında Isaiah Pineiro 19, Pako Cruz 16, Justin Cobbs 11, Gabriel Olaseni 8, Berkay Sinirlioğlu 8, Tevfik Akdamar 5, Evaldas Kairys 4, Kartal Özmızrak 2 ve Emre Tanışan 2 sayı üreterek katkıda bulundu.

Mersin Spor Kulübü, bu galibiyetle hem ligdeki iddiasını artırdı hem de taraftarlarına umut verdi. Sezonun devamında gösterilecek performans, Mersin’in basketboldaki geleceği açısından büyük önem taşıyor.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.