Meclis’in açılışında Erdoğan’dan anayasa mesajı: Yasakçı değil özgürlükçü olmalı

Meclis’in yeni yasama yılı açılış töreni bugün düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, milletvekillerine seslendiği konuşmasında yeni anayasaya değindi. Cumhurbaşkanı, ‘yeni anayasa ihtiyacının günden güne kendini belli ettiğini’ belirterek yeni anayasanın yasakçı değil özgürlükçü olması gerektiğini ifade etti.

Meclis’in açılışında Erdoğan’dan anayasa mesajı: Yasakçı değil özgürlükçü olmalı
Yayınlama: 01.10.2024
Düzenleme: 01.10.2024 16:09
A+
A-

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Meclis’in yeni yasama yılı açılış töreninde genel kurul salonunda milletvekillerine hitap etti.

“Yüzyıllar boyunca onlarca devlet kurmuş milletimiz, devlet tecrübesi konusunda dünya üzerindeki istisnai milletlerden biridir” diyen Erdoğan, devletin de Meclis gibi daima açık kalacağını ifade etti.

Cumhurbaşkanı, “Meclisimiz Gazi unvanını bileğinin gücüyle elde etmiştir. 15 Temmuz gecesi Meclisimiz, işgal kuvvetlerinin hain uşaklarına kahramanca direnmiştir” dedi.

Yeni anayasa çağrısı

Erdoğan, yeni anayasa tartışmaları için şunları söyledi: “Meclisimiz Anayasa yapma kudretine sahiptir. Yeni anayasa ihtiyacı günden güne kendini daha fazla belli ettiğini görüyoruz. Yeni anayasanın kutuplaştırıcı değil uzlaştırıcı, yasakçı değil özgürlükçü olması, farklılıklarda değil ortak noktalarda buluşturması sarsılmaz ilkemizdir.”

 

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.