Başkan Karalar: Hedefimiz varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, Adana’yı varsıl, güvenli ve keyifli bir kent haline getirmeyi hedeflediklerini açıkladı.

Başkan Karalar: Hedefimiz varsıl, güvenli ve keyifli bir Adana
Yayınlama: 02.10.2024
Düzenleme: 01.10.2024 12:32
A+
A-

Başkan Karalar, göreve geldiklerinde borç batağında devraldıkları belediyeyi, pandemi, deprem ve ekonomik krizlere rağmen borçsuz hizmet verebilir hale getirdiklerini belirtti. Karalar, “Göreve geldiğimizde belediyenin borcu, gelirinin dört katıydı. 2024 bütçesi ile bu durumu tamamen tersine çevirdik ve geliri borcun dört katı olan bir belediye yarattık” dedi.

Yeni dönemde Adana’nın geleceği için vakit kaybetmeden harekete geçtiklerini ifade eden Karalar, geniş katılımlı ve bilimsel temelli bir “5 Yıllık Stratejik Plan” hazırladıklarını söyledi. “Kentin Yarınını Kendin Belirle” sloganıyla yola çıktıklarını belirten Karalar, odalar, medya, siyasiler ve farklı kesimlerle toplantılar düzenlediklerini dile getirdi. Amaçlarının Adana’yı daha varsıl, güvenli ve keyifli bir kent haline getirmek olduğunu vurgulayan Karalar, “Adana’nın ekonomik olarak daha güçlü olması gerektiğini düşünüyoruz. Elbette tüm bunları güçlü bir belediye olmadan gerçekleştirmek mümkün değil” dedi.

5 Yıllık Stratejik Plan

Zeydan Karalar, Stratejik Planların yasal zorunluluk olduğunu ancak belediyelerin bu belgeleri genellikle işlevsel olarak kullanamadığını söyledi. Bu nedenle, 5 yıl sonrasının Adana’sı için kapsamlı bir yol haritası oluşturduklarını ifade eden Karalar, “Bu planla Adana’yı varsıl, güvenli ve keyifli bir şehir yapmayı hedefliyoruz. İşleyişi kurgusallaşmış, birimler arası koordinasyonu gelişmiş, mali ve bilgi yönetimi sistemleri geliştirilmiş bir idare oluşturarak bu hedefe ulaşmayı amaçlıyoruz” diye konuştu.

Başkan Karalar, ekonomik zorlukların yaşandığı bir dönemde belediye başkanlarının merkezi yönetimden her şeyi bekleyemeyeceğini belirterek, hemşehrilerinin temel ihtiyaçlarını insana yakışır bir şekilde karşılayabilecekleri, maddi olanaklara daha kolay erişebilecekleri bir Adana hedeflediklerini dile getirdi.

Afetlere karşı dirençli Adana

Son yıllarda Türkiye’de yaşanan afetlerin, doğaya bilim dışı müdahalelerden kaynaklandığını belirten Karalar, Adana’yı sel, yangın ve deprem gibi afetlere dirençli hale getirmeyi en önemli hedeflerinden biri olarak açıkladı. “Adana’nın her türlü afete hazırlıklı olması gerekiyor” diyen Karalar, bu doğrultuda çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

Sosyal ve kültürel kalkınma

Karalar, Adana’nın sadece ekonomik olarak değil, sosyal ve kültürel olarak da gelişmesi gerektiğini ifade etti. Adana’nın doğal güzellikleri, sosyal hayatı ve kültürel geçmişiyle sakinlerine sadece yaşamı değil, keyifli bir hayatı sunması gerektiğini vurgulayan Başkan, “Adanalıların kendilerini geliştirebilecekleri olanaklar sunmak da hedeflerimiz arasında” dedi.

Son olarak Zeydan Karalar, belediyenin kurumsal kapasitesini artıracak düzenlemelere ihtiyaç duyduklarını belirterek, “Hayalini kurduğumuz Adana için daha güçlü bir belediye hedefliyoruz. Stratejik Planımız, bu hedef doğrultusunda idari yapıyı güçlendirmek için gerekli düzenlemeleri de içerecek” dedi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.