Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan yeni Avrupa Birliği projesi

Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu (YADYO), Avrupa Birliği Erasmus+ projeleri kapsamında desteklenen Green Tales (GRETA) projesine ortak oldu. Proje, ilköğretim düzeyindeki çocukların öğretmenleri ve sanatçılar eşliğinde doğadaki dört elementi konu alan hikâyeler ve animasyon filmler oluşturmasını hedefliyor.

Çukurova Üniversitesi Yabancı Diller Yüksekokulu’ndan yeni Avrupa Birliği projesi
Yayınlama: 01.10.2024
A+
A-

Almanya, Belçika, Fransa, İspanya, İtalya, İzlanda, Türkiye ve Yunanistan’dan sekiz ülkeden kurumların katılımıyla yürütülecek proje, iki yıl sürecek. Farklı ülkelerden gelen ilköğretim düzeyindeki çocukların katılımıyla hayata geçirilecek sanatsal uygulamalar, Çukurova Üniversitesi akademisyenleri tarafından gerçekleştirilecek.

Proje kapsamında hikâye anlatımı çalışmaları Eğitim Fakültesi’nden Doç. Dr. İnanç Eti, müzik çalışmaları Devlet Konservatuvarı’ndan Doç. Dr. Bilgütay Kaan Öztürk ve görsel sanatlar çalışmaları ise Güzel Sanatlar Fakültesi’nden Öğr. Gör. Dr. Mustafa Can Kızgındemir tarafından yürütülecek.

Uygulamaların planlanması amacıyla Fransa’da düzenlenen Sanatçı Kampı’na katılan Çukurova Üniversitesi GRETA proje ekibi, sanatçılar ve uzmanlarla bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı. Bu süreçte, çocuklarla gerçekleştirilecek sanatsal atölye çalışmalarına yönelik kılavuzların hazırlanmasına katkıda bulundular.

Çukurova Üniversitesi YADYO ve Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü arasında imzalanan işbirliği protokolü çerçevesinde, Kazım Karabekir Ortaokulu’nda ilköğretim öğrencilerine hikâye anlatımı, görsel sanatlar ve müzik eğitimleri verilecek.

Proje yürütücüleri Dr. Öğr. Üyesi Figen Yılmaz ve Öğr. Gör. Dr. Eda Kahyalar, GRETA projesinin ilköğretim düzeyindeki çocuklarda doğa ile etkileşimi ve çevre bilincini sanatsal uygulamalar ve dijital araçlar kullanarak geliştirmeyi amaçladığını belirtti.

Kaynak: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.