TEKNOFEST kapılarını açmak için hazır! İlk etkinlikler yarın başlıyor…

Adana, bu yıl ilk kez TEKNOFEST Akdeniz’e ev sahipliği yapıyor. 2-6 Ekim tarihlerinde Adana Şakirpaşa Havalimanı’nda düzenlenecek olan 9. TEKNOFEST Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali, Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı öncülüğünde 128 farklı kurumun katılımıyla gerçekleştirilecek

TEKNOFEST kapılarını açmak için hazır! İlk etkinlikler yarın başlıyor…
Yayınlama: 01.10.2024
Düzenleme: 01.10.2024 15:47
A+
A-

Festivalin bu yılki organizasyonunda bakanlıklar, kamu ve özel sektör kuruluşları, akademik kurumlar ve medya şirketleri önemli roller üstleniyor.

TEKNOFEST Akdeniz’de 2024 yılı itibariyle 50 farklı yarışma düzenleniyor. 790.000’den fazla takım ve 1.650.000’den fazla yarışmacı başvurusunun alındığı yarışmalara, gençlerin projelerini hayata geçirebilmeleri için 55 milyon TL maddi destek ve 31 milyon TL ödül sağlanıyor. Yarışmaların 25’i, 5-8 Eylül tarihlerinde Antalya’da gerçekleştirilirken, Akdeniz Bölgesi ağırlıklı olmak üzere 11 farklı ilde TEKNOFEST heyecanı yaşandı.

Adana’da gerçekleştirilecek etkinlikler arasında TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi, Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası ve World Drone Cup yarışmaları yer alacak. Ayrıca Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) da bu yıl festivalin önemli bölümlerinden biri olacak.

Festivaldeki yeniliklerden biri, bu yıl ilk kez Adana’da gerçekleştirilecek olan TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi. Bu yarışmada takımlar, adalet ve merhamet ilkeleri doğrultusunda üç gün boyunca kıyasıya rekabet edecek. Şampiyonlar Ligi’nde dereceye giren ilk üç takım, toplamda 1 milyon TL’lik ödül kazanacak. Aynı zamanda girişimcilik alanında birçok panel, eğitim ve söyleşi de Şampiyonlar Ligi çadırında gerçekleşecek.

DENEYAP Teknoloji Atölyesi öğrencilerine özel olarak düzenlenen DENEYAP Makeathon, öğrencilere fikir geliştirme, sunum yetenekleri, marka oluşturma ve ürünleştirme süreçlerini deneyimleme fırsatı sunacak. 1.309 takımın başvurduğu bu yarışmada, finale kalan 38 takım rekabet edecek.

Festivalde ayrıca 11 sektörden 118 paydaş kurum standı, 23 sponsor kurum standı, 72 katılımcı firma ve 51 yiyecek içecek standı yer alacak. 300’den fazla teknoloji temalı etkinlik, öğrenci ve gençlerle buluşacak.

Adana semalarında, Türk Yıldızları, SoloTürk, Akıncı, Anka, Bayraktar TB3 ve TB2 gibi yerli ve milli üretim hava araçlarının gösterileri izleyicilere unutulmaz anlar yaşatacak. Festivalin etkinlikleri arasında Bilim Merkezleri ve Pavilyonu’ndaki atölye çalışmaları, Hava ve Kara Araçları Sergisi, Planetaryum, simülasyon deneyimleri, Çanakkale Dijital Deneyim Alanı, sanal gerçeklik tünelleri ve çeşitli çocuk etkinlikleri yer alacak.

TEKNOFEST Akdeniz, bilim ve teknoloji meraklıları için unutulmaz bir festival deneyimi sunmayı amaçlıyor.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.