“Mahallemizi tamircilerden arındırın”

Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı’yı ziyaret ederek mahallelerinde apartman altlarında dağınık ve plansız bir şekilde hizmet veren imalatçı ve tamirci esnafının insan sağlığını tehdit etmesinin yanı sıra görüntü, gürültü ve çevre kirliliğine neden olduğunu vurgulayan İhsaniye muhtarı Zehra Yılmaz, hayatı çekilmez hale getiren mahallelerindeki tamircilerin taşınması için Başkan Sarı ile birlikte tüm yerel ve genel idare yöneticilerini göreve davet etti.

“Mahallemizi tamircilerden arındırın”
Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-

Mersin merkez Akdeniz ilçesi İhsaniye Mahallesi Muhtarı Zehra Yılmaz, mahallelerinde apartman altlarında gayri sıhhi şartlarda hizmet veren tamirci ve imalatçı esnafının taşınması için Mersin ESOB Başkanı Veysel Sarı’dan destek istedi. Muhtar Yılmaz, “ Mahallemizde yarattıkları görüntü, gürültü ve çevre kirliliği ile hayatı çekilmez hale getiren tamirci esnafının taşınması için tüm yetkilileri göreve davet ediyorum” dedi.

İhsaniye Mahalle Muhtarı Zehra Yılmaz, Birlik Başkanvekili Nihat Dağdelen’in de hazır bulunduğu ziyarette, mahallelerinde oto tamirhaneleri, imalatçılar, kaportacıların yoğun olduğunu ifade ederek, “ Mahalle aralarında apartman altlarında gayri sıhhi ortamlarda hizmet veren tamirci ve imalatçı esnafı, mahallemizdeki insan sağlığı için büyük tehdit oluşturmaya başladı. Yoğun tiner ve boya kokularından rahatsızlıklar yaşanıyor. Bunun yanı sıra görüntü ve gürültü kirliliği ile çevre kirliliği mahallemize olan ilgiyi düşürdü. 7 binlerde olan seçmen nüfusumuz 3 binlere düştü. Görüntü , gürültü ve cevre kirliliğindeki artıştan kaynaklı Mahallemizden yoğun bir göç dalgası oluşmaya başladı” diye konuştu.

Muhtar Sarı, “ Esnaf Odalar Birliği yöneticileri, yerel idareler ve genel idare yöneticilerini, mahallemizdeki tamircilerin taşınması için güç birliği içerisinde ortak hareket etmeye davet ediyorum. Mahallelimizi artık zapt edemiyorum. Tiner ve boya kokusu, görüntü ve gürültü kirliliği halkımızı canımızdan bezdirdi. Bunun için ivedilikle önlem alınmasını bekliyor, yerel ve genel idarelerle esnaf teşkilatını göreve davet ediyorum. Gerekli adımklar atılmazsa mahallelilerimizle eylem yapacağız” şeklinde açıklamasını tamamladı.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Veysel Sarı, kendisinin göreve gelmesinden bu yana kentte kangrene dönüşen sanayi sitesi sorunun çözümü konusunda mücadele ettiğini ifade ederek, “ Bu bağlamda ilk iş olarak sanayi sektöründe hizmet veren temsilcilerimizle birlikte Mersin Karma Sanayi sitesini kurarak faaliyete geçirdik. Mahalle aralarında, apartman altlarında dağınık ve plansız şekilde hizmet veren imalatçı ve tamirci işletmelerinin neden olduğu görüntü, gürültü ve çevre kirliliğinden bizlerde rahatsızız. Ama yer sorunu çözemediğimiz için bunu hayata geçiremiyoruz. Mersin’de sanayi sitesi kuracak alan bulamıyoruz. Yerel idarelerle bu konuyu defalarca masaya yatırdık. 1/1000 lik ve 1/5000 lik planlarda sanayi sitelerinin işaretlenmesini talep ettik” dedi.

Başkan Sarı, yine ilgili bakanlıklar nezdinde yaptıkları girişimlerle kentimize TOKİ kanalıyla bir karma sanayi sitesi kurulması yönündeki taleplerini ilettiklerini kaydetti. Sarı, “ Mersin’de Matbaacı, Mermerci, Mobilyacı, Otomotiv Bakım ve Tamirciliği, Boyacılığı, Kaportacılık, Elektrikçilik, Lastikçi, Kaynakçı, Demirci, hurdacı, geri dönüşümcü, tekstil ve konfeksiyon meslek dallarında hizmet veren ve mahalle aralarında, apartman altlarında, bodrum katlarında gayri sıhhı ortamlarda hizmet veren imalatçı ve tamirci esnafının modern sanayi sitelerine taşınması konusunda başta yerel ve genel idareler olmak üzere toplumun tüm kesimlerinden destek bekliyoruz. Yer sorunu çözülmeden bu konuya çözüm üretemeyiz. Bunun için ilimizin kent planlamasında sanayi sitelerinin işaretlenmesi büyük önem taşıyor” şeklinde konuştu.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.