Kahta’daki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğine yoğun ilgi gösterildi

Adıyaman’ın Kahta ilçesinde, Kahta Belediyesi tarafından Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında “Kahta Ören Yerleri Gezi ve Nemrut Dağı Trekking Etkinliği” düzenlendi. Etkinlik çerçevesinde, öğrencilere Kahta’nın doğal ve tarihi mekanları gezdirildi.

Kahta’daki Avrupa Hareketlilik Haftası etkinliğine yoğun ilgi gösterildi
Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-

Etkinliğe katılan öğrenciler, trekking turunda Kahta Kalesi, Karakuş Tümülüsü, Cendere Köprüsü ve Nemrut Dağı’nı ziyaret etti. Tarihi mekanlarda yürüyüş yapan ziyaretçiler, günü Nemrut Dağı’nda müzik eşliğinde güneşin batışını izleyerek sonlandırdı.

Kahta Belediye Başkanı Mehmet Can Hallaç, etkinliğe olan yoğun ilgiden ve katılımcıların yaşadığı güzel anılardan memnuniyet duyduğunu belirterek, “Kahta Belediyesi olarak Avrupa Hareketlilik Haftası etkinlikleri kapsamında üniversite öğrencilerimizle birlikte Kahta’nın tarihi ve doğal güzelliklerini keşfettiğimiz muhteşem bir gün geçirdik.

Kral II. Mithridates’in annesi, kız kardeşi ve yeğeni için yaptırdığı Karakuş Tümülüsü, Roma İmparatoru Septimius Severus döneminde MS 2. yüzyılda inşa edilen Cendere Köprüsü, Roma, Bizans, Eyyubi ve Memluk izlerini taşıyan Kahta Kalesi, ve UNESCO Dünya Mirası Listesi’nde yer alan Nemrut Dağı’nın zirvesindeki Kral I. Antiochus Theos’un heybetli heykellerini ziyaret ettik.

Mahir Aslan ve ekibinin müzikleri eşliğinde gün batımını izlemekle bu eşsiz geziyi taçlandırdık. Bu etkinlik büyük ilgi gördü ve unutulmaz hatıralar yarattı. Kahta’nın tarihi zenginliklerini keşfetmeye devam edeceğiz,” dedi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.