Mersin’de zeytinyağlı yemek yarışması, trap atışı ve çocuk karnavalı düzenlendi!

Mersin’in Mut ilçesinde bu yıl ilki düzenlenen Zeytin ve Zeytinyağı Festivali, renkli etkinliklerle sona erdi. Festivalin son gününde zeytinyağlı yemek yarışması, trap atışı ve çocuk karnavalı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Yayınlama: 30.09.2024
A+
A-

Zeytinyağlı yemek yarışmasının jürisi, Toros Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Uğurcan Akyüz başkanlığında toplandı. Jüri üyeleri arasında Mersin Gastronomi Derneği (Gastromer) Başkanı Erol Kılıç, Tarsus Üniversitesi Öğretim Görevlisi Adnan Aydın, Malatya Gastronomi ve Mutfak Sanatları Derneği Başkanı Mustafa Polat ve Sivas Aşçılar Derneği Başkanı Cemil Ceylan da yer aldı. Yarışma öncesinde Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, ilçenin zeytin ve zeytinyağına vurgu yaparak, “Mısır prensesine götürülen zeytinyağının Mut’tan gittiğini iddia ediyorum” dedi.

Yarışmada, lezzetin ön planda olduğunu belirten Prof. Dr. Uğurcan Akyüz, değerlendirmelerin 100 puan üzerinden yapılacağını açıkladı. Zeytinyağlı Yemek Yarışması’na 40 yarışmacı katıldı ve kazananlar ödüllerini aldı. Birinciliği su böreğiyle Tülay Aslan kazanırken, Esra Cansız ikinci, Arife Tunç üçüncü ve Hacer Başbuğ dördüncü oldu. Ödülleri, Mut Belediye Başkanı Murat Orhan takdim etti.

Festivalde ayrıca şehir stadında düzenlenen çocuk karnavalında, çocuklar oyun parklarında keyifli vakit geçirdi.

Kaynak: İHLAS HABER AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.