1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali başladı

Mersin’in Mut ilçesinde “Sağlık Zeytinden Zeytin Mut’tan” sloganıyla 1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali heyecanla devam ediyor.

1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivali başladı
Yayınlama: 28.09.2024
A+
A-

Mut Belediyesi’nin düzenlediği 1. Mut Zeytin ve Zeytinyağı Festivaline, Mut Kaymakamlığı’nın yanı sıra Ankara Büyükşehir Belediyesi, Mersin Büyükşehir Belediyesi, Mut Ticaret ve Sanayi Odası, Mut Ziraat Odası ve Tarihi Kentler Birliği’nin destek verdiği festivalin açılışı, 27 Eylül Cuma günü, saat 14’de Karacaoğlan Çınaraltı Parkı’nda yapıldı. Birçok ünlü sanatçının sahne alacağı festivalde, Mut zeytini ve zeytinyağını tanıtıcı etkinlikler ile çeşitli sportif, kültürel ve sanatsal etkinlikler yapılıyor. Mut Belediye Başkanı Murat Orhan, festivalin açılışında yaptığı konuşmasında ekonomisinin yüzde 90’ı tarıma dayalı olan Mut’ta, zeytin ve zeytinyağının hak ettiği değeri görmesi için böyle bir festival düzenlediklerini belirterek, “Biz ekonomisi tarıma dayalı olan bir ilçeyiz. Bu festivalin birincisini düzenliyoruz. Bu festivalle, zeytinin ve zeytinyağını tanıtmak, marka değerini artırmak ve hak ettiği noktaya taşımak istiyoruz” dedi. Mut’un zeytincilik konusunda son derece önemli bir noktada olduğunu söyleyen Orhan, zeytin rekoltesi ve zeytin ağacı sayısı hakkında bilgileri de paylaştı.

Festivalin Mut için zeytin ve zeytinyağı tanıtımı noktasında çok önemli olacağını söyleyen Mut Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Muharrem Yılmaz, “Bu festival ilçemiz, zeytin ve zeytinyağı tanıtımı noktasında çok önemli. Herkesi festivale davet ediyoruz. Bereketli bir sezon olmasını diliyorum” diye konuştu. Bu yıl tahmini 169 bin ton zeytin 29 bin tonda zeytinyağı rekoltesi beklediklerine vurgu yapan Yılmaz, “Şuan için fiyatlar pek iç açıcı değil üreticilerimiz zeytin toplamada acele etmezse festivalden sonra 15 Ekim gibi fiyatların biraz daha iyi yönde oturacağını düşünüyoruz” ifadesini kullandı.

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.