Jeoloji Yüksek Mühendisi Melih Baki: O bölgede hareketlenme başladı, deprem tehlikesine dikkat!

Bitlis’te meydana gelen 4.5 büyüklüğündeki deprem çevredeki insanların panik yaşanmasına neden oldu. Yaşanan bu depremin ardından Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki Referans Türk’e açıklamalarda bulundu. Baki o bölgede blokun hâlâ yerine oturmadığını, bu sebeple bölgede bir artçı deprem beklendiğini belirtti.

Jeoloji Yüksek Mühendisi Melih Baki: O bölgede hareketlenme başladı, deprem tehlikesine dikkat!
Yayınlama: 25.09.2024
Düzenleme: 25.09.2024 16:04
A+
A-

Bitlis’te 25 Eylül Saat 14.50’de meydana gelen deprem 7 kilometre derinlikte gerçekleşti. 4,5 büyüklüğündeki deprem çevre illerden de hissedildi.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Melih Baki ile yaptığımız önceki röportajda bu bölge hakkında, “Şu an birinci sıkıntı, Kahramanmaraş’ta ikinci depremde hareket eden blok yerine oturmadı. Maraş, Malatya, Bingöl, Tunceli, Van arasında Doğu Anadolu Fayı’nın uzantısında artış bekliyoruz. Blok yerine oturduğunda o bölge rahatlayacak” ifadelerini kullanmıştı

Baki’nin yaptığı açıklamayla bu deprem riskini bir kez daha yineledi. Jeoloji Mühendisi Melih Baki, maraş hareketlerindeki ikinci bloğun oturmadığını vurgulayarak, “Doğu Anadolu Fay Hattı’nın Maraş, Malatya, Bingöl ve Tunceli arasında bir artçı deprem bekliyoruz. Bu artçı deprem gerçekleşirse, bölgedeki fay yerine oturacak ve uzun yıllar boyunca rahatlayacak” dedi.

Deprem olursa o bölge 50-60 yıl rahatlayacak!

Bu bölgede beklenen artçı depremin 6 ile 6,5 büyüklüğünde olacağını öngören Baki, “Bu büyüklükte bir deprem meydana gelirse, bölge yaklaşık 50-60 yıl rahatlayacak” ifadelerini kullandı.

Baki ayrıca, Kıbrıs, Ege, Marmara ve Midilli arasında da enerji birikiminin başladığını belirterek, bu bölgede de hareketlenmelerin devam ettiğini ve dikkat edilmesi gerektiğini söyledi.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.