Sağlık-Sen Adana Şubesi’nden Mehmet Öztürk’e destek: Atılan iftiraları kınıyoruz!

Sağlık-Sen Adana Şubesi, Şube Başkan Yardımcısı Mehmet Öztürk’e yönelik basında çıkan iddialara ilişkin Adana İl Sağlık Müdürlüğü önünde bir basın açıklaması yaptı. Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Nennioğlu, yaptığı açıklamada, son günlerde Öztürk hakkında basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Sağlık-Sen Adana Şubesi’nden Mehmet Öztürk’e destek: Atılan iftiraları kınıyoruz!
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Memur-Sen ve Sağlık-Sen Adana Şube Başkanı Nennioğlu, Adana İl Sağlık Müdürlüğü önünde yaptığı açıklamada, son günlerde Öztürk hakkında basında yer alan haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurguladı.

Başkan Nennioğlu, “Sayın Mehmet Öztürk, kendisinden 30 yaş küçük bir hemşire tarafından hem sözel hem de fiziksel şiddete maruz kalmıştır. Ancak bu üzücü olay, bazı çevreler tarafından çarpıtılarak, tamamen ters bir şekilde kamuoyuna sunulmuştur. Sayın Öztürk, olay sırasında soğukkanlılığını korumuş ve olayın büyümesini engellemiştir” ifadelerini kullandı.

Nennioğlu, 20 Eylül 2024 Cuma günü Mehmet Öztürk’ün, Doğankent Aile Sağlığı Merkezi’nde görev yapan sağlık çalışanlarını sonbahar şenliğine davet etmek amacıyla ziyaret ettiğini belirtti. Tüm çalışanlara sendika ayrımı gözetmeksizin davetiyeler verildiğini, ancak aynı merkezde görevli Hemşire Ahmet Kesen’in, Öztürk ve sendika üyelerine hakaret ettiğini ifade etti.

“Ahmet Kesen, demir korkuluğa yaslanarak üye hemşirelerimize ‘Bunlar mal, bunlara üye olanlar da mal, bunlarla aynı zihniyette olan sağlık müdürlüğü de mal’ diyerek hakaret etmiştir. Bunun üzerine Mehmet Bey, ‘Çok ayıp ediyorsun, hepimize saygısızlık yapıyorsun’ diyerek tepki göstermiştir. Ancak Ahmet Kesen, Mehmet Öztürk’ün üzerine yürümüştür.”

Nennioğlu, basına yanıltıcı bir şekilde servis edilen bu iddiaların gerçekleri saptırdığını belirterek, olayın tüm yönleriyle aydınlatılması için hukuki sürecin başlatıldığını ve adaletin yerini bulacağına inandıklarını söyledi.

“Bu olay, kamuoyuna ‘Adam köpeği ısırdı’ tarzında, dikkat çekmek için çarpıtılarak yansıtılmıştır. Teşkilat olarak her zaman şiddetin karşısında durduk ve Mehmet Öztürk’e yapılan bu saldırıyı, asılsız haberleri yayanları en güçlü şekilde kınıyoruz.”

Nennioğlu, Sağlık-Sen olarak sağlıkta şiddetin önlenmesi konusunda kararlı olduklarını vurguladı. “Şiddetin her türlüsüne karşı durmaya devam edeceğiz. Bu mücadelede kararlıyız ve Mehmet Öztürk’e yapılan haksız ithamların sonuna kadar takipçisi olacağız.”

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.