Mersin’de Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu bu hafta sonu gerçekleştirilecek

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından düzenlenen ve gelenekselleşen “Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu”nun 3.’sü, bu yıl 28-29 Eylül tarihlerinde gerçekleşecek.

Mersin’de Uluslararası Kilikya Ultra Maratonu bu hafta sonu gerçekleştirilecek
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

Bu maraton, sporun yanı sıra Mersin’in kültürel ve doğal mirasını tanıtmayı amaçlıyor. Sporcular ve izleyiciler, Mersin’in tarihî ve doğal güzelliklerinin eşsiz manzaraları eşliğinde bir spor şölenine tanık olacak.

Türkiye’deki en önemli ultra maratonlardan biri olarak kabul edilen Kilikya Ultra Maratonu’na bu yıl yüzlerce sporcu katılmak üzere kayıt yaptırdı. Maraton, dört farklı kategoride koşulacak: 8 kilometrelik Korykos Parkuru, 15 kilometrelik Elaiussa Sebaste Parkuru, 33 kilometrelik Kızkalesi Parkuru ve 56 kilometrelik Kilikya Ultra Maratonu. Bu parkurlar, sporculara Mersin’in tarihî dokusunu ve doğal güzelliklerini keşfetme fırsatı sunacak.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı Emrullah Taşkın, maratonun Mersin’in tanıtımına büyük katkı sağlayacağını belirtti. Taşkın, “Kızkalesi’nden başlayıp Mersin’in tarihî ve turistik bölgelerinde gerçekleşecek olan bu organizasyona yoğun bir ilgi var. İnsanlar, doğanın zorluklarıyla ve kendileriyle mücadele edecekler,” dedi.

Ultra maratonlar genellikle 42 kilometre uzunluğunda olsa da, bu maratonda ultra mesafe 56 kilometre olarak belirlenmiş.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.