Mersin Belediye Başkanı Seçer, Küçükbaş hayvan, yem ve nergis soğanı dağıtım törenine katıldı

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Akdeniz, Çamlıyayla, Mezitli, Tarsus, Toroslar ve Yenişehir ilçelerinde gerçekleşen “Küçükbaş Hayvan, Yem ve Nergis Soğanı Dağıtım Töreni”ne katıldı. Törende, tarımsal destek projeleri kapsamında çiftçilere küçükbaş hayvan, yem ve nergis soğanı dağıtımı yapıldı. Seçer, törende yaptığı konuşmada, tarıma verdikleri desteğin Türkiye’ye örnek olacak nitelikte olduğunu vurguladı.

Mersin Belediye Başkanı Seçer, Küçükbaş hayvan, yem ve nergis soğanı dağıtım törenine katıldı
A+
A-

Seçer, tarımın giderek daha önemli hale geldiğini ve üretimin zorlaştığını belirtti. Çiftçilerin yüksek girdi maliyetlerinden ve kuraklık gibi sorunlardan dolayı sıkıntı yaşadıklarını dile getirerek, “Her şey vergilendiriliyor, mazota, gübreye, ilaca vergi olur mu? Çiftçiyi üretemez hale getirirseniz, toplum aç ve sağlıksız hale gelir,” dedi. Seçer ayrıca, adaletsiz düzenin Türkiye’nin temel sorunlarından biri olduğunu ifade ederek, “Mersin Büyükşehir Belediyesi herkesin belediyesi, ayrım yapmadan herkese hizmet veriyoruz,” dedi.

Başkan Seçer, Mersin’in nergis üretiminde Türkiye’nin önemli bir merkezi olduğunu, yüzde 67’lik üretim payına sahip olduğunu belirterek, 2020’den bu yana 735 bin nergis soğanı dağıttıklarını ve projelerin sürdürülebilir olduğunu söyledi. Seçer, bu projelerin oy almak için değil, sonuç almak için yapıldığını vurguladı.

Törende ayrıca CHP Mersin Milletvekilleri Gülcan Kış ve Hasan Ufuk Çakır, Mersin İli Damızlık Koyun Keçi Yetiştiriciliği Birliği Başkanı Mehmet Akdoğan ve diğer tarım sektör temsilcileri de konuşmalar yaptı.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.