Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baloch Güney Kore’nin Prestijli Brain Pool programına misafir profesör olarak seçildi

  Mersin Üniversitesi Fen Fakültesi Biyoteknoloji Bölümü öğretim üyelerinden Prof. Dr. Faheem Shehzad Baloch, Güney Kore’de bulunan Jeju National Üniversitesi’ne Güney Kore Devleti tarafından desteklenen ve dünyanın en prestijli bilim insanı değişim programlarından birisi olan BRAIN POOL programı çerçevesinde Profesör olarak kabul edildi.

Mersin Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Baloch Güney Kore’nin Prestijli Brain Pool programına misafir profesör olarak seçildi
Yayınlama: 25.09.2024
A+
A-

BRAIN POOL programına tüm dünyadan binlerce başvuru yapılmakta ve her sene sadece dünyanın en iyi bilim insanlarından 100 kişi seçilmekte. Prof. Dr. Baloch, bu önemli fırsatı yakalayan 100 bilim insanı arasında yer alarak 2024 yılının Ekim ayında Jeju National Üniversitesi’nde Profesör olarak çalışmaya başlayacak.

Prof. Baloch, Jeju National Üniversitesi’nde yapay zeka kullanarak “Evaluation Of Buckwheat Germplasm Using Genomics And Artificial İntelligence Based Phenomic” başlıklı projede araştırmalar yürütecek.  Bu projede yapay zeka yoluyla, en son teknoloji kullanılarak fenotipleme yapılacak. Ayrıca, karabuğday gen kaynaklarında DNA dizilemesi yapılacak. Her iki verinin biyoinformatik analizlerinin yapılması ile iklim değişikliklerinden daha az etkilenmesini sağlayan bazı tarımsal ve fizyolojik özellikleri kontrol eden genler tespit edebilecek. Bu projede başarılı olduğu takdirde karabuğdayda etkin marköre dayalı seleksiyon yapılarak etkin ıslah yapabilmenin yeni yolları açılacak.

 

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.