31. Altın Koza Film Festivali tüm coşkusuyla başladı!

Adana’da düzenlenen 31. Uluslararası Adana Altın Koza Film Festivali, görkemli bir törenle başladı. “Orhan Kemal Emek Ödülleri,” yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten ve tiyatro yönetmeni, oyuncu ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper’e takdim edildi. Ayrıca, “Yaşam Boyu Başarı Ödülü” Polonyalı ünlü yönetmen Jerzy Skolimowski’ye verildi. Festival daha sonra Nilüfer konseriyle devam etti.

31. Altın Koza Film Festivali tüm coşkusuyla başladı!
Yayınlama: 24.09.2024
Düzenleme: 24.09.2024 09:10
A+
A-

Festival kapsamında, “Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması”, “Belgesel Film Yarışması”, “Uluslararası Kısa Film Yarışması”, “Öğrenci Kısa Film Yarışması”, “Adana Kısa Film Yarışması” ve “Edebiyat Uyarlaması Uzun Metraj Senaryo Yarışması” olmak üzere toplam altı kategoride eserler ödüllendirilecek. Açılış töreni, Orhan Kemal Emek Ödülleri ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü töreni, Merkez Park Amfi Tiyatro’da gerçekleştirildi.

Gecenin sunuculuğunu Volkan Severcan üstlenirken, törende festivale katılan filmler de tanıtıldı.

Karalar: Sinema, Narin ve onun gibi çocukların yaşadıklarını aktaracak

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, törende yaptığı konuşmada sanatın, insanların ayrıştığı bir dünyada birleştirici bir güç olduğunu vurguladı. Festival afişinde yer alan balonları anımsatan Karalar, Kahramanmaraş merkezli depremde yaşamını yitiren insanlarımızın ve geçtiğimiz günlerde cinayete kurban giden Narin için konuşurken, “Sinema, Narin ve onun gibi çocukların yaşadıklarını tüm çıplaklığıyla aktarmaya devam edecek ve dünya barışına hizmet etmeyi sürdürecek. Daha fazla sanat ve sinemaya ihtiyacımız var” dedi.

Karalar, festivalin son beş yılda yüzlerce yerde film gösterimleri düzenlediğini ve bu yıl depremin etkilediği bölgelerde de sinema gösterimlerinin yapılacağını açıkladı.

Festival Yürütme Kurulu Başkanı Menderes Samancılar’ın konuşmasının ardından, Yönetmen Muzaffer Hiçdurmaz, oyuncu Güler Ökten, oyuncu, tiyatro yönetmeni ve seslendirme sanatçısı Mazlum Kiper’e “Orhan Kemal Emek Ödülleri” verildi. Festivalde “Yaşam Boyu Başarı Ödülü”nü ise Polonyalı yönetmen Jerzy Skolimowski aldı.

Tören, ünlü sanatçı Nilüfer’in verdiği konserle sona erdi. Etkinliğe Ulusal Uzun Metraj Film Yarışması’nın jüri başkanı yönetmen Nuri Bilge Ceylan, jüri üyeleri, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: YUSUF YILDIZ/ ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.