Ulaşım teknolojisi fuarı InnoTrans kapılarını açıyor

Berlin’de bu yıl 14’üncüsü düzenlenen InnoTrans, 24-27 Eylül’de ziyaretçilerini ağırlayacak. Fuara, TCDD’nin yanı sıra ulaşım sektöründe faaliyet gösteren Kardemir, Sarkuysan, Türesaş ve Bozankaya’nın da aralarında bulunduğu 65 Türk firması katılıyor.

Ulaşım teknolojisi fuarı InnoTrans kapılarını açıyor
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Berlin’de iki yılda bir düzenlenen Avrupa’nın en büyük uluslararası ulaşım teknolojileri, sistemleri ve araçları fuarı InnoTrans, mobilitenin geleceği, dijitalleşme, elektrifikasyon, otomasyon ve sürdürülebilirliği yeniden şekillendirmek için kapılarını açmaya hazırlanıyor.

Almanya’nın başkenti Berlin’de yarın başlayacak InnoTrans2024, 27 Eylül’e kadar ziyaretçilerini ağırlayacak. 59 ülkeden 2 bin 940 firmanın ulaşım teknolojisinde yeni ürünlerini sergileyeceği fuarı yaklaşık 140 bin kişinin ziyaret edeceği tahmin ediliyor.

Bu yıl fuarda toplu taşımada hareketlilik ve verimlilikte en son trendlerin, yolcuların bilgiye yönelik beklentilerini karşılayan ürünlerin, giderek önem kazanan dijital ağın, yapay zekanın ve enerji tasarruflu sağlayan ulaşım araçlarının ilgi görmesi bekleniyor.

Dijitalleşme ve sürdürülebilirliğin bu yıl fuarın odağında olması planlanıyor.

Bu yıl 1996’dan beri en büyük sergi alanına sahip olacak fuarda, katılımcılara, yolcular için daha akıllı konfor eğilimlerini izleme ve karşılaştırma, toplu ulaşım için yeni ürün ve teknolojilerle tanışma fırsatı sağlanacak, ulaşım sektörünün güncel ve gelecekteki sorunlarını kapsamlı bir konferans programı ile ele alma imkanı sunulacak.

Yapay zeka, veri koruma ve robotik alanlarındaki en son gelişmelerin bulunduğu Yapay Zeka Mobilite Laboratuvarı da fuarda yer alacak. Labarotuvar da derslerin yanı sıra ziyaretçilerin yeniliklerle doğrudan temas kurmasını sağlayan özel yapay zeka turları da düzenlenecek. Ayrıca Google Cloud, yapay zekanın lojistik ve tedarik zincirlerinde kullanımına ilişkin vizyonunu paylaşacak.

Şirketlerin insan kaynakları yöneticileri, demir yolu sektörüne yeni gireceklerle görüşecek ve onlardan gelecek soruları yanıtlayacak.

Bu yıl 14’üncüsü düzenlenen fuara, TCDD’nin yanı sıra ulaşım sektöründe faaliyet gösteren Kardemir, Sarkuysan, Türesaş ve Bozankaya’nın da aralarında bulunduğu 65 Türk firması katılıyor.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu ile Almanya Dijitalleşme ve Ulaştırma Bakanı Volker Wissing’in, InnoTrans fuarının resmi açılışına katılması planlanıyor. Uraloğlu’nun, fuarda Türk şirketlerinin stantlarını gezerek, çeşitli firmaların yetkilileri ile görüşmeler yapması bekleniyor.

Kaynak: ANADOLU AJANSI

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.