HUAWEI CONNECT 2024’de dijital dönüşüm ve yapay zekanın geleceği ele alındı

Huawei Connect 2024, 19-21 Eylül tarihlerinde Şanghay’da düzenlendi. Dünya çapındaki teknoloji liderlerini ve iş ortaklarını ve uygulama geliştiricileri bir araya getiren etkinlikte, Huawei’in ‘Tüm Zekâ Stratejisi’ çerçevesinde, yapay zekâ ve dijital dönüşüm çözümlerinin geleceği tartışıldı.

HUAWEI CONNECT 2024’de dijital dönüşüm ve yapay zekanın geleceği ele alındı
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Huawei Connect 2024, 19-21 Eylül tarihlerinde Şanghay’da geniş bir katılımla gerçekleştirildi. ‘Zekâyı Güçlendirmek’ teması altında düzenlenen etkinlikte, dünya çapındaki teknoloji uzmanları, iş dünyası liderleri, iş ortakları ve geliştiriciler, yapay zekâ ve dijitalleşmenin endüstriler üzerindeki dönüştürücü etkisini tartışmak için bir araya geldi.

Etkinlikte, Huawei’in ‘Tüm Zekâ Stratejisi’ ve bu stratejinin küresel dijital dönüşüm sürecine olan etkileri ele alındı. Üç gün süren etkinlik boyunca, Huawei’in farklı endüstrilerde yönelik yapay zekâ çözümleri, endüstriyel dijitalleşmenin başarı hikayeleri ve yeni nesil dijitalleşme çözümleri paylaşıldı.

Huawei Connect 2024, Huawei Başkan Yardımcısı ve Dönüşümlü CEO’su Eric Xu’nun açılış konuşmasıyla başladı. Xu konuşmasında, yapay zekânın endüstriler üzerindeki etkisini ve Huawei’in bu dönüşümdeki lider rolünü vurguladı. Huawei’in 2023 yılında başlattığı ‘Tüm Zekâ Stratejisi’ ile yapay zekânın her alana entegre edilmesini hedeflediklerini belirten Xu, bu stratejinin yapay zekâ ve dijitalleşme süreçlerini hızlandıracağını ifade etti. Xu, “Yapay zekâ, endüstrilerde hızla benimsenen en güçlü teknoloji haline geldi. Gelecekte akıllı işletmeler, ‘Uyumlu Kullanıcı Deneyimi’, ‘Otomatik Evrilen Ürünler’, ‘Otonom Operasyonlar’, ‘Gelişmiş İş Gücü’, ‘Tümüyle Bağlantılı Kaynaklar’ ve ‘AI-Natürel Altyapı’ gibi altı temel özelliğe sahip olacak” dedi. Xu ayrıca Huawei’in bu dönüşümü desteklemek için sunduğu yenilikleri de paylaştı.

Sürdürülebilir hesaplama çözümleri geliştirmek, yapay zekâ destekli bulut hizmetleri sağlamak, otonom sürüş teknolojilerini geliştirmek, dijitalleşme sürecine katkıda bulunacak bulut ve veri yönetim sistemlerini entegre etmek ve endüstriyel süreçlerde yapay zekâyı yaygınlaştırmak, bu süreçte Huawei’in temel hedefleri arasında yer alıyor.

Xu, ‘Tüm Zekâ Stratejisi’ kapsamında Huawei’in endüstrilere yeni fırsatlar sunduğunu belirterek, “Bu strateji yalnızca bugünün operasyonlarını değil, geleceğin iş modellerini de dönüştürecektir” dedi. Özellikle Huawei’in AI-native altyapılar sunarak şirketlerin dijitalleşme süreçlerinde önemli avantajlar sağladığını vurguladı. “AI-native altyapılar, sadece bugünkü zorlukları aşmayı değil, gelecekteki fırsatları da yakalamayı mümkün kılacak” diyen Xu, Huawei Cloud’un Pangu modelleri de bu dönüşümde önemli bir yer tutuyor. Pangu modelleri ile sektöre özel yapay zekâ çözümleri sunularak verimlilik artırılıyor ve dijitalleşme süreçleri hızlandırılıyor” dedi.

Etkinlikte, Huawei Yönetim Kurulu İcra Direktörü ve ICT Altyapısı Yönetim Kurulu Başkanı David Wang da bir konuşma yaptı. Wang, endüstriyel dijitalleşmenin hız kazandığını belirterek Huawei’in bu alandaki stratejik çözümlerini tanıttı. Wang, “Dijitalleşme artık tüm sektörlerde hızla ilerliyor ve bu ilerleme, her seviyede büyük fırsatlar yaratıyor” dedi. Wang ayrıca, Huawei’in geliştirdiği CANN 8.0, Ascend ve Kunpeng çözümlerinin, bulut bilişim ve yapay zekâ destekli sistemlerde yarattığı etkinin de altını çizdi.

Huawei ICT Pazarlama Birimi Başkanı Jeffrey Zhou, Huawei’in akıllı dünya keşiflerindeki son başarılarını özetleyerek, ‘Intelligent World 2030’ ve ‘Striding Towards the Intelligent World’ raporlarını sundu. Zhou, dijital ekonomi çağında verinin, ekonomik büyüme için temel bir unsur olduğunu ve dijital altyapıdaki yeniliklerin veri arz ve talebini dengelemede hayati önem taşıdığını belirtti. Zhou, güçlü bir dijital temel oluşturmanın dijital ekonomiyi destekleyeceğini, yeşil enerjinin ise bu sürecin itici gücü olacağını vurguladı.

Farklı endüstrilere yönelik teknolojik çözümler

Huawei’in; enerji, sağlık, otomotiv, demir-çelik ve eğitim gibi çeşitli sektörlerde sunduğu yapay zekâ çözümleri de etkinlikte paylaşılan temel konular arasındaydı. Özellikle enerji sektöründe kullanılan yapay zekâ destekli çözümler verimlilik artışı sağlarken, güvenlik standartlarını da iyileştiriyor. Bu çözümler, yalnızca enerji ve demir-çelik endüstrilerinde değil, ulaşım ve otomotiv gibi birçok farklı sektörde uygulanabilir nitelikte olması özellikleriyke öne çıkıyor.

Huawei, Global Dijitalleşme Endeksi’ni de bu etkinlikte açıkladı. Bu endeks, küresel dijitalleşme süreçlerinin karşılaştırmalı analizini gerçekleştirerek, ülkelerin dijital ekonomi stratejilerine rehberlik etmeyi amaçlıyor. Endeks ile birlikte Huawei, 10 yeni dijital ve zekâ çözümünü de tanıtarak dijital dönüşümün hızlandırılmasına katkı sağlayacak yenilikçi teknolojileri sundu.

“Huawei Olağanüstü Partner Ödülleri” sahiplerini buldu

Huawei Connect ödül töreninde ise dijital dönüşümde öne çıkan iş ortaklarına 14 kategoride 90 ödül verildi. David Wang, bu ödül töreninde iş birliği ve süreç iyileştirmenin önemini vurgulayarak dijital dönüşümde elde edilen başarılara dikkat çekti. Wang, “Dijitalleşme sadece bugünün ekonomisini değil, geleceği de şekillendirecek. Huawei olarak iş ortaklarımızla birlikte bu süreçte öncü çözümler geliştirmeye devam edeceğiz” dedi.

Etkinliğin son gününde ise Huawei, iş ortakları ile yuvarlak masa toplantıları düzenleyerek, dijital ve akıllı dönüşümün sunduğu fırsatları ele aldı. Bu toplantılara Koçsistem, Linewell ve Neuxnet gibi önemli iş ortakları katılarak, iş birliği fırsatları ve dijitalleşme süreçleri üzerine yapılan kapsamlı tartışmalara katkıda bulundu.

Kaynak: HABER MERKEZİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.