Çukurova Üniversiteli 16 bilim insanı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” içerisinde yer aldı

Elsevier ve Stanford Üniversitesi tarafından her yıl hazırlanan dünyanın en etkili bilim insanları listesi açıklandı. Bu prestijli listede Çukurova Üniversitesi, “Kariyer Boyu Etki” kategorisinde 23, “Yıllık Etki” kategorisinde ise 16 akademisyeniyle yer alma başarısı gösterdi.

Çukurova Üniversiteli 16 bilim insanı, “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesi” içerisinde yer aldı
Yayınlama: 23.09.2024
A+
A-

Dünyanın önde gelen bilimsel, teknik ve tıbbi içerik sağlayıcılarından biri olan Hollanda merkezli Elsevier, Stanford Üniversitesi ile birlikte hazırladığı bu listeyi kısa süre önce yayımladı. Sıralama, “Kariyer Boyu Etki” ve “Yıllık Etki” olmak üzere iki ana kategoride oluşturuldu. Bilim insanlarının değerlendirilmesinde nitelikli yayın sayısı, yayınların yayımlandığı dergilerin etkisi, patent sayısı, yapılan atıf sayısı, h-indeksi, hm-indeksi, yayımlanan makale sayısı ve atıf alan makalelerin dergilerdeki etkisi gibi uluslararası bilimsel kriterler kullanıldı.

“Yıllık Etki” kategorisinde, dünya genelinde 217 bin 97 bilim insanı değerlendirilirken, Türkiye’den toplamda 1.172 akademisyen listeye girdi. Çukurova Üniversitesi bu önemli listede, kariyer boyu etkide 23, yıllık etkide ise 16 akademisyenle temsil edildi.

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hamit Emrah Beriş, üniversitenin akademisyenlerinin dünya bilimine yaptığı katkılardan ötürü gurur duyduğunu belirterek, “Üniversitemizin değerli araştırmacılarına kurumumuza ve bilime sundukları katkılardan dolayı teşekkür ediyorum” dedi.

Kaynak: ÇUKUROVA ÜNİVERSİTESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.