Mersinliler, Dünya Temizlik Günü kapsamında Emirler Ormanı’ndaydı!

Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi, “Dünya Temizlik Günü” kapsamında Yenişehir ilçesi Emirler Mahallesi’nde bir farkındalık etkinliği düzenledi. Ormanlık alanda gerçekleştirilen çöp toplama etkinliğine öğrenciler, sivil toplum kuruluşları ve gönüllü vatandaşlar katıldı. Katılımcılar, doğadan topladıkları atıklarla büyük bir “çöp dağı” oluşturdular.

Mersinliler, Dünya Temizlik Günü kapsamında Emirler Ormanı’ndaydı!
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Etkinliğe katılan yaklaşık 1000 öğrenci, kendilerine verilen yelek ve eldivenlerle çöpleri topladı. Ayrıca, etkinlikte yüz boyama, okçuluk ve çeşitli spor aktiviteleri gerçekleştirildi. Mersin Üniversitesi’nden gönüllü öğrenciler de müzik dinletisi sundu.

Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Temizlik Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Can, bu tür etkinliklerle çevre temizliği konusunda farkındalık yaratmayı amaçladıklarını belirtti. Çavuşlu İlkokulu öğretmeni Emine Güven, çocukların çevre bilinciyle yetişmesi için etkinliğe katıldıklarını ifade etti. Mersin Lets Do It İl Temsilcisi Mihriban Akdağ ise, “Daha temiz bir çevre için, geleceğimiz için çevremizi koruyalım” dedi.

Etkinlikte, Tevfik Sırrı Gür Anadolu Lisesi öğrencileri de doğayı temizlemek için çaba göstererek, insanlarda farkındalık oluşturmayı hedeflediklerini dile getirdiler. Küçük katılımcılar ise “Doğamızı koruyalım” mesajını verdiler. Gönüllü vatandaşlardan biri, tek başına üç poşet çöp topladığını belirterek, doğanın temizlenmesi için halkı bilinçlendirmek gerektiğini vurguladı.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.