Mersin Büyükşehir, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ni yeniliyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi Başkanlığı ekipleri, Mezitli’de önemli bir yol çalışması gerçekleştiriyor.

Mersin Büyükşehir, Fatih Sultan Mehmet Caddesi’ni yeniliyor
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Fatih Sultan Mehmet Caddesi’nde 800 metre uzunluğunda yapılan genişletme ve asfaltlama çalışmaları, Gazi Mustafa Kemal (GMK) Bulvarı ve 2. Çevre Yolu trafiğini rahatlatmayı hedefliyor.

Mezitli İlçesi 75. Yıl Mahallesi’nde bulunan cadde üzerinde, hem genişletme hem de asfaltlama işlemleri yapılıyor. Çalışmalarda şu ana kadar 2 bin ton asfalt serimi gerçekleştirildi ve toplamda 6 bin ton asfalt kullanılacağı öngörülüyor. Ayrıca, 1.600 metre orta refüj ve bordür imalatı da tamamlanacak.

Yolun 2. etap çalışmaları tamamlandığında, Kazım Karabekir Caddesi’nden GMK Bulvarı’na bağlantı sağlanacak. Süleyman Tufan Genç, yolun Avrupa standartlarında konforlu bir ulaşım sunacağını ve GMK Bulvarı ile 2. Çevre Yolu’na alternatif olacağını belirtti.

  1. Yıl Mahalle Muhtarı Yakup Aytekin ise, bu yolun sürücülerin seyahatlerini kolaylaştıracağını ifade ederek, Mersin’e büyük bir hizmet sunduğunu söyledi. Çalışmalardan memnun kalan vatandaşlar, trafik ve ışıklara takılmadan daha hızlı bir ulaşım sağlayacaklarını dile getirdi.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.