Çocukların Gözünden Mersin’ resim atölyesi etkinliği düzenlendi

Mersin Büyükşehir Belediyesi, çocukların kültürel ve sanatsal gelişimlerine katkıda bulunmak amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlemeye devam ediyor.

Çocukların Gözünden Mersin’ resim atölyesi etkinliği düzenlendi
Yayınlama: 21.09.2024
A+
A-

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi koordinesinde Etkinlik ve Sanat Merkezi’nde “Çocukların Gözünden Mersin” adlı resim atölyesi gerçekleştirildi. Etkinlikte, çocuklar deniz manzarası eşliğinde Mersin ile özdeşleşen tarihi, turistik ve yemek sembollerini hayal dünyalarında resmetme fırsatı buldular.

Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı’na bağlı Aile ve Çocuk Şube Müdür Vekili Nazlı Cemre Dursun, çocukların gelişimine destek olmanın toplumsal geleceği şekillendirdiğini belirtti. Dursun, “Çocuklar, bilim ve sanat alanında ufuklarını ne kadar çok açarsa, bizim geleceğimiz de o kadar olumlu etkilenecek” dedi. Özellikle dezavantajlı bölgelerde yaşayan çocuklara ulaşmayı hedeflediklerini ifade etti.

Etkinliğe katılan anneler, çocukların mutluluğunu ve Etkinlik ve Sanat Merkezi’nin güvenli ortamını vurgulayarak, sanatla büyüyen çocukların daha sağlıklı bireyler olduğunu kaydettiler. Özlem Aksoy, bu tür etkinliklerin çocuklara hem ruhsal hem de bedensel anlamda fayda sağladığını belirtti.

Çocuklar, etkinlik sırasında Mersin’e özgü simgeleri resmetmenin yanı sıra, yaptıkları eserleri büyük bir tuvalde birleştirerek sergilediler. Etkinliğe katılan çocuklar, resim yapmanın keyfini çıkardıklarını ve bu tür etkinliklerin kendilerine büyük mutluluk verdiğini ifade ettiler.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.