Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: Bu karar sadece bana değil, Ceyhan halkına yapılan bir saygısızlıktır

Ceyhan’da düzenlenen basın açıklaması, yoğun bir katılımla mitinge dönüştü. CHP Adana İl Başkanı Doç. Dr. Anıl Tanburoğlu’nun öncülüğünde gerçekleşen açıklamaya, Adana Milletvekilleri Orhan Sümer ve Ayhan Barut, Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, CHP’li dokuz ilçe belediye başkanı, partililer ve Ceyhanlı vatandaşlar katıldı.

Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar: Bu karar sadece bana değil, Ceyhan halkına yapılan bir saygısızlıktır
A+
A-

İl Başkanı Tanburoğlu, açıklamasında Ceyhan halkına teşekkür ederek, CHP’nin görevden alınan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar’a tam destek verdiğini vurguladı. Tanburoğlu, “Cumhuriyet Halk Partisi, Kadir Aydar’ın arkasında kenetlenmiş bir bütün olarak durmaktadır. Ceyhan halkının iradesini kim yok sayarsa saysın, Kadir Aydar yeniden belediye başkanlığı koltuğuna oturacaktır” dedi. Yargı üzerinden siyasetin dizayn edilmesine karşı olduklarını belirten Tanburoğlu, bu tarz hukuksuzlukların halkın tepkisiyle karşılaşacağını ifade ederek, “Halk, 2024’te attığı tokadın aynısını atacaktır” dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Kadir Aydar’a yönelik haksızlıklara karşı duracaklarını belirtti. Karalar, “Her engelleme bizi daha da güçlendiriyor. Kadir Aydar daha önce de haksız yere görevden alındı, ama bir sonraki seçimde daha güçlü döndü” diye konuştu. Karalar, Cumhuriyet Halk Partili belediyelerin tüm engellemelere rağmen başarılı işler yaptığını ve sosyal belediyeciliğin en güzel örneklerini sergilediğini belirtti. Karalar, “5 ayda Ceyhan’da çok sayıda yol ve bulvarı halkımızın hizmetine sunduk, bu başarılar bazı çevrelerin hoşuna gitmiyor” dedi.

Son olarak söz alan Ceyhan Belediye Başkanı Kadir Aydar, siyasi yasak kararını eleştirdi. Aydar, Türkiye’nin en hızlı davasında kendisine siyasi yasak getirildiğini ifade ederek, “Bu karar sadece bana değil, Ceyhan halkına yapılan bir saygısızlıktır” dedi. Aydar, yalan ifadeler ve değiştirilmiş tape kayıtlarıyla bir operasyon yürütüldüğünü belirtti ve hukuki mücadelesine sonuna kadar devam edeceğini vurguladı. “Bu kararı veren hakimlerin peşini hukuki anlamda bırakmayacağım. Bu karar bana değil, Ceyhanlıların iradesine yapılmış bir gasptır” dedi.

Kaynak: CEYHAN BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.