38. Uluslararası Briç Festivali başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde bu yıl 38.’si düzenlenen Uluslararası Mersin Briç Festivali, “Kartlar dağıtılsın, stratejik düşünceler savaşsın” sloganıyla başladı.

38. Uluslararası Briç Festivali başladı
Yayınlama: 20.09.2024
A+
A-

Yenişehir Atatürk Kültür Merkezi’nde, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanlığı ile Mersin Briç Spor Kulübü işbirliğinde gerçekleştirilen organizasyon, Türkiye’nin yanı sıra yurtdışından da briç tutkunlarını bir araya getiriyor. Festivalde bu yıl 250 bin TL ödül dağıtılacak ve yaklaşık 300 sporcunun katılması bekleniyor.

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin spor etkinliklerinden biri olan briç festivali, 18 Eylül’de başlayıp 22 Eylül’de ödül töreni ile son bulacak. Festivalin geleneksel hale geldiğini belirten yetkililer, Mersin’in spor kenti kimliğine vurgu yaparak, farklı branşlarda da etkinlikler düzenlemeye devam edeceklerini açıkladılar.

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Şube Müdürü Bünyamin Gökayaz, festivalin Mersin’in en uzun soluklu etkinliklerinden biri olduğunu ifade etti. 38. kez düzenlenen bu organizasyona Ukrayna, Bulgaristan, Fransa, Lübnan ve Mısır’dan katılımcıların yanı sıra Türkiye’nin 18 farklı ilinden sporcuların katıldığını belirten Gökayaz, festival süresince dostane bir rekabetin yaşanacağını söyledi. “Mersin’e gelen yarışmacıların memnuniyeti bizi motive ediyor” diye konuşan Gökayaz, bu tür organizasyonlarla kentin tanıtımına katkı sağladıklarını da ekledi.

Mersin Briç Spor Kulübü Başkanı İbrahim Ethem Kerem, Uluslararası Mersin Briç Festivali’nin Mersin’in tanıtımına büyük katkı sunduğunu belirtti. Beş gün süren turnuva boyunca sporcuların kıyasıya mücadele ettiğini dile getiren Kerem, Büyükşehir Belediyesi’ne festival için verdikleri destekten dolayı teşekkür etti. “40. ve 50. festivalleri de gerçekleştirmeyi umuyoruz” diye konuşan Kerem, festivalin her geçen yıl daha fazla katılımcıyı çektiğini vurguladı.

Festival katılımcılarından Hüseyin Cesur, Mersin Briç Festivali’nin Türkiye’de benzersiz olduğunu ve briç camiasında çok sevildiğini belirtti. İzmir ve Bodrum gibi şehirlerin benzer festivaller düzenlemeye çalıştığını, ancak Mersin’in başarısına ulaşamadıklarını söyledi. Cesur, turnuvanın sıcak ve dostane bir ortamda geçtiğini vurguladı.

İstanbul’dan festivale katılan Arzu Sönmez ise uzun bir yolculuğun ardından festivale katılmaktan mutluluk duyduğunu belirterek, “Her sene buraya büyük bir keyifle geliyoruz, organizasyonu düzenleyenlere teşekkür ederiz” dedi.

  1. Uluslararası Mersin Briç Festivali, 22 Eylül Pazar günü yapılacak ödül töreni ile sona erecek.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.