Havalimanı içerisinde serbest bölge kurulmalı

Tarsus Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı H. Ruhi Koçak, Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın içerisinde serbest bölgenin kurulması söz konusu iken şu an da bunun gerçekleşmediğini ancak bu projenin uygun bir zaman içerisinde faaliyete alınmasını beklediklerini kaydetti. 

Havalimanı içerisinde serbest bölge kurulmalı
Yayınlama: 15.09.2024
Düzenleme: 16.09.2024 10:01
A+
A-

Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın Tarsus ve bölgeye yeni bir stratejik değer ve önem kazandırdığını ifade eden Başkan Koçak, ‘’Havalimanımızın marka değerimize güç katacağına inancımız tam. Bölgemize, şehrimize yakışan güzel bir havalimanı oldu. Emeği geçenlere teşekkür ederiz. Gönül isterdi ki ismini de şehrimizden, bulunduğu coğrafyadan alsaydı.  Aslında mevcut örnekleri de var. Dolayısıyla gönlümüzden geçen yeni havalimanımızın adının Tarsus-Mersin Çukurova Uluslararası Havalimanı olarak düzenlenmesi yönünde. Hatta Tarsus-Adana-Mersin (TAM) da konulabilirdi. Bu konudaki isteğimiz halen devam ediyor. ’’dedi.

 Akdeniz’in, Güneydoğunun ve İç Anadolu’nun yurt dışına açılan kapısının Çukurova Uluslararası Havalimanı olduğunu söyleyen Koçak, hızlı trenin de bir an evvel devreye girmesiyle yolcuların zamandan tasarruf ederek havalimanına gelip direkt yurt dışı uçuşlarını yapabileceklerini kaydetti. Koçak, “Havalimanımızda uçuşlar başladı. Haftada 1 gün Londra ve Amsterdam’a, Almanya’nın 5 şehrine ve Rusya’ya da haftada 5 gün uçuşlar gerçekleşiyor. İleriki zamanda uçuş sayılarında da artış yaşanacaktır” diye konuştu.

Orijinal projede, pist uzunluğu açısından Türkiye’nin ikinci büyük havalimanı olan Çukurova Uluslararası Havalimanı’nın içerisinde serbest bölgenin kurulması söz konusu iken ancak şu an da bunun gerçekleşmediğini ancak bu projenin uygun bir zaman içerisinde faaliyete alınmasını beklediklerini kaydeden Başkan Koçak, “Havalimanı içerisine serbest bölgenin kurulması halinde katma değeri yüksek üretilen ürünlerin anında kargoya nakli sağlanacaktır.  Ana projede kurulması planlanan serbest bölgenin 8 bin dönüm alanı kapsayan havalimanının yaklaşık 500-1000 dönümünü kapsamaktaydı. Katma değeri yüksek ürünleri serbest bölgede üretip havayoluyla kargosunu yapmamız önemli bir gelişme olur” açıklamalarında bulundu.

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.