CHP’li Sümer okullardaki güvenlik sorununu Meclis’e taşıdı

CHP Adana Milletvekili ve TBMM KİT Komisyonu Üyesi Orhan Sümer, Adana’da bazı okullarda güvenlik görevlilerin çalışma günlerinin azaltıldığını, bu durumun özellikle mülteci nüfusunun yoğun olduğu şehirde ailelerin güvenlik endişelerinin artmasına sebep olduğunu söyledi.

CHP’li Sümer okullardaki güvenlik sorununu Meclis’e taşıdı
Yayınlama: 10.09.2024
A+
A-

Sümer, eğitim-öğretim yılının başlaması ile birlikte Adana genelinde yaşanan sorunları ve şikâyetleri Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıdı. Ülkemizde eğitime ayrılan bütçenin, gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında oldukça yetersiz kaldığını kaydeden Sümer, okullarda altyapı eksiklikleri, donanım yetersizlikleri ve eğitim materyallerine erişim konusunda yaşanan sorunların, eğitimin kalitesini doğrudan etkilediğini aktardı.

Sümer, “Adana’da bazı okullarda güvenlik görevlilerin çalışma günlerinin azaltıldığı, artık okullarda sadece iki gün güvenlik olacağı iddiaları var. Bu durum özellikle mülteci nüfusunun yoğun olduğu kentimizde ailelerin güvenlik endişelerinin artmasına neden oluyor. Yine okullarda temizlik personellerinin işine son verildi, okullarda temizlik işlerinin haftada bire düştüğü ve hijyen sorununun çözülmediği söyleniyor. İktidar eğitimi çağın gerekliliklerine göre düzenlemek yerine yapılacak işleri gereksiz masraf gibi görüyor.” dedi.

Kaynak: ZİYA İPEK/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.