Başkan Yıldız: Toroslar’da temizlik sorunu çözülecek

Toroslar Belediye Başkanı Abdurrahman Yıldız, Yusuf Kılıç Mahallesi’nde düzenlenen temizlik kampanyasına katıldı. Başkan Yıldız, Toroslar’da daha konforlu ve yaşanabilir bir yaşam alanı oluşturmayı hedeflediklerini belirterek, “Temizlik alışkanlıklarının yüzde yüz oturtulduğu ve temizlik meselesinin yüzde yüz sorun olmaktan çıktığı güne kadar kampanyamız devam edecek,” dedi.

Başkan Yıldız: Toroslar’da temizlik sorunu çözülecek
Yayınlama: 07.09.2024
A+
A-

31 Mart 2024’ten itibaren “Mahallede Temizlik Var” sloganı ile başlatılan temizlik seferberliği, Toroslar ilçesindeki 67 mahallede sürüyor. Her hafta Cumartesi günü farklı bir mahallede gerçekleştirilen genel temizlik çalışmasına, Başkan Yıldız’ın yanı sıra belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, aktivistler, belediye çalışanları ve mahalle halkı da büyük destek veriyor.

Kampanyanın 7. etabı Yusuf Kılıç Mahallesi’nde yapıldı. Sabah erken saatlerden itibaren, çok sayıda temizlik işçisi ve temizlik aracı mahallede dip köşe temizlik gerçekleştirdi. Başkan Yıldız, eldivenlerini takarak sokak aralarındaki atıkları topladı ve vatandaşlara çevreyi temiz tutmaları, çöp konteynerlerini doğru kullanmaları konusunda çağrıda bulundu.

Başkan Yıldız, temizlik meselesinin bir rutine dönüşmesini hedeflediklerini vurgulayarak, “Temizlik meselesi bir rutine girecek ve her biriniz göreceksiniz ki çöp arabası ne zaman geliyor, çöpü alan arkadaşlarımız saat kaçta ve hangi günlerde sizin sokağınızda oluyor, bunların tamamını bir program içinde yapacağız. Tertemiz bir kentte daha kaliteli, konforlu bir şekilde hep birlikte yaşamaya devam edeceğiz,” şeklinde konuştu.

Yusuf Kılıç Mahalle Muhtarı Muhammet Akça, Başkan Yıldız ve ekibine teşekkür ederek, “Başkanımız göreve başladığından itibaren mahallemizde temizlik çalışmaları rutin hale geldi. Şahsım ve mahalle sakinleri adına bu hizmetlerin devamını temenni ediyorum,” dedi.

Kampanya, mevsim şartları el verdiği sürece tüm mahallelerde devam edecek. Belediye, temizlik işlerinde kullanılan alet ve edevatları güçlendirerek yeni makineler alacak ve Temizlik İşleri Müdürlüğü’ndeki personel sayısını artıracak.

Kaynak: MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.