Memiş,”lojistik koordineli olmalı”

İş dünyasında, lojistiğin tedarikçiden son kullanıcıya uzanan bir akış içinde içe veya dışa ya da her ikisine odaklı olabildiğini söyleyen Sal lojistik Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Memiş, lojistik yönetiminin ana fonksiyonlarının, satın alma, taşıma, depolama, envanter girişi, doğru bilgi akışının sağlanması ve bu aktivitelerin organize edilmesi ve planlanması olduğunu kaydetti.

Memiş,”lojistik koordineli olmalı”
Yayınlama: 04.09.2024
Düzenleme: 05.09.2024 11:13
A+
A-

Memiş, “Lojistik yöneticileri, bir organizasyon içinde kaynakların koordinasyonunu sağlayarak bu fonksiyonların her birinden gelen bilgileri birleştirir. Lojistiğin temelde iki farklı formu vardır; Biri depolama ve taşıma ağı boyunca malzeme akışının sürekliliğini sağlar, diğeri projelerin sonuçlanması için kaynaklar zincirini koordine eder. Müşteri ihtiyacını karşılamak üzere her türlü ürün, servis hizmeti ve bilgi akışının başlangıç noktasından (kaynağından), tüketildiği son noktaya (nihai tüketici) kadar olan tedarik zinciri içindeki hareketinin etkili ve verimli bir biçimde planlanması, uygulanması, taşınması, depolanması ve kontrol altında tutulması hizmetidir” ifadelerine yer verdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın hizmete girmesi ile Arap Ülkelerine, Uzak doğu ve Amerika ülkelerine yaş meyve ve sebze, makine yedek parça yüklemelerinin kolaylaşacağı ve rekabet ortamının oluşacağını dile getiren Memiş, çıkış noktası adresine göre maliyetlerde bir azalma yaşanacağını söyledi. Memiş ayrıca, lojistik sektöründe profesyonel hizmet sunmak hedefiyle ve sanayi firmalarının maliyetlerini piyasa şartlarına göre kollamak vizyonu ile de devamlı sektör araştırması yaparak güncel ve doğru bilgilendirmelerle müşteri odaklı çalıştıklarını kaydetti.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.