Şahinbey Belediyesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi

Şahinbey Belediyesi’ne bağlı Kurbanbaba Gençlik Merkezi’nde kadınların el emeğiyle ürettikleri çeyizlik eşyalar, düzenlenen sergide ziyaretçilerin beğenisine sunuldu. Kadınlar, hem çeyiz hazırlığı yapmak hem de ekonomik kazanç sağlamak amacıyla büyük özenle hazırladıkları el işi ürünlerini sergilerken, bu el emeği göz nuru çalışmalar sergi boyunca yoğun ilgi gördü.

Şahinbey Belediyesi kursiyerlerinin el emeği ürünleri sergilendi
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

Kurbanbaba Gençlik Merkezi’nde verilen el sanatları kursuna katılan kadınlar, yıl boyunca ürettikleri çeyizlik eşyaları sergileyerek hünerlerini ortaya koydu. Sergide; geleneksel dantel örtülerden işlemeli nevresim takımlarına, iğne oyalarından dekoratif ev aksesuarlarına kadar uzanan geniş bir yelpazede el emeği ürünler yer aldı. Ziyaretçiler, bu özel ürünleri yakından inceleme fırsatı bulurken, aynı zamanda satın alarak kadınların emeğine destek verdiler.

Kursun önemine değinen el sanatları kurs öğretmeni Songül Çiloğlu, kurs sayesinde öğrencilerin iş yeri açabildiğini belirtti. Çiloğlu, “Bir yıl boyunca ürettiğimiz ürünlerin sergisini açtık. Bu kurslar, meslek edindirme kursları olarak da önemli bir rol üstleniyor. Öğrencilerimiz burada kendi çeyizlerini hazırlıyor. Anneler, çocukları için daha ekonomik çözümler sunarak çeyiz hazırlıyorlar. Aynı zamanda burada iş öğrenip sipariş alan ve aile bütçesine katkı sağlayan öğrencilerimiz de var. Hatta burada öğrendiklerini hayata geçirip kendi iş yerini açan ve para kazanan öğrencilerimiz bulunuyor. Benim gibi öğretmenlik yapan öğrencilerimiz de var,” dedi.

Kursun kendisine çok şey kattığını ifade eden kursiyerlerden Lütfiye Şahan ise, kursun hayatındaki önemine dikkat çekti. Şahan, “Burada bize çok güzel imkanlar sağlandı. Burası benim için çok önemli bir yer. Hem kendim için ürünler yapıyorum hem de sipariş üzerine çalışıyorum. Bu kurs bana geçim kaynağı oldu diyebilirim. Aynı zamanda birçok kadının hayatına da katkı sağlayan bir kurs. Burası bizim terapi merkezimiz. Burada sosyalleşiyoruz. Ev hanımları için çok önemli bir alan” diye konuştu.

Bu sergi, kadınların el emeği ile neler başarabileceğini bir kez daha gözler önüne sererken, onların ekonomik hayata katılımını destekleyen böylesi kursların ne denli önemli olduğunu da vurguluyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.