OSB’lerde, 5 dönüm ve katları oranında parseller oluşturulmalı

Mersin Sanayi Sitesi’nde 2019 yılında 100 metrekare alanda, 1 personel ile faaliyete başlayan ve 2021 yılından bu yana 5 bin 500 metrekaresi kapalı, bin 500 metrekaresi açık olmak üzere toplam 7 bin metrekare alanda 56’sı mavi yakalı personel olmak üzere toplamda 61 personelle sektöre hizmet veren ; tank, silo, bunker, elevatör vb. makinalarının da çelik aksamlarını yapıyor.

OSB’lerde, 5 dönüm ve katları oranında parseller oluşturulmalı
Yayınlama: 03.09.2024
A+
A-

Mersin- Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’nde 5 dönümlük parselde yatırım yapmak için talepte bulunduklarını ancak 20 dönümden aşağı parsel satışı olmadığı için yatırım yapamadıklarını söyleyen Yapıcı Çelik Makina İmalat Sanayi Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Levent Yapıcı, “Biz firma olarak 5 dönümlük bir parsel için Mersin Tarsus OSB yetkililerinden talepte bulunduk. Ancak 20 dönümden aşağı parsel olmadığını söyledikleri için yatırım yapamıyoruz. Şimdi ise Tarsus OSB’de yatırım yapmak için başvuru talebimizi yazılı olarak bildirdik. Önümüzdeki süreçte Tarsus OSB’den olumlu cevap geleceğine inanıyorum. Bizim gibi KOBİ’lerin, OSB’lerden yer alabilmeleri için daha düşük ebatlarda arazi satışı yapılmalı ve ödeme kolaylığı sağlanmalı ayrıca  imalatçıyı destekleyen uzun ve düşük faizli Kredi Garanti Fonu (KGF) desteğinin sağlanması, sigorta primlerinin düşürülmesi, bazı vergilerden muaf tutulmasını talep ediyorum” diye konuştu.

Savunma sanayine yönelik üretim yapmayı hedefliyor

Üretim için ihtiyaç duyulan makine kapasitelerinin yüzde 80’ini tamamladıklarını, geriye kalan yüzde 20’lik makine parkurundaki eksiklikleri tamamlayarak önümüzdeki dönemlerde savunma sanayine yönelik üretim yapmayı da hedeflediklerini söyledi.

Uluslararası geçerliliği olan ISO3834, EN1090-3, ISO9001, ve birçok kaynak sertifikalarına da sahip olduklarını belirten Yapıcı, aynı zamanda firma bünyesinde çalışan tekniker ve ustaları da mesleki yeterlilik konusunda eğiterek sertifika sahibi olmalarını sağladıklarını aktardı. Levent yapıcı,  Türkiye’deki yüksek enflasyon ve faiz nedeniyle şu an da ihracata yönelik üretim yapamadıklarını, orta vadede yapmayı amaçladıkları söyledi.

 

 

 

 

 

 

 

Kaynak: MERYEM KARADAĞ/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.