Yapıcı Çelik, makina yatırımlarıyla tam kapasiteli dijitalleşmeyi tamamladı

Yeni nesil, kaynak teknolojileri ve tecrübesi ile, çelik konstrüksiyon ve teknolojik ekipman imalatı yapan ve çimento fabrikaları başta olmak üzere maden tesisleri, enerji ve termik santrallerine anahtar teslim hizmet veren Yapıcı Çelik, Bu yıl içerisinde makina yatırımı yaparak, bükme ve cnc sac kesme makinalarını da bünyesine kattı. Firma bu yatırımla tam kapasiteli dijitalleşmeyi tamamladı.

Yapıcı Çelik, makina yatırımlarıyla tam kapasiteli dijitalleşmeyi tamamladı
Yayınlama: 03.09.2024
Düzenleme: 03.09.2024 14:48
A+
A-

Türkiye genelinde çimento fabrikaları başta olmak üzere, birçok projede yer aldıklarını belirten Yapıcı Çelik Makina İmalat Sanayi Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Levent Yapıcı, “Çimento sektörüne, ilk olarak 10 tonluk bir imalat projesiyle başladık. Bugüne kadar müşterilerimize yaptığımız her iş sonrasında, tekrar yeni projeler alarak iş hacmimizi büyüttük. Şu anda Adıyaman Çimento Fabrikasının, çelik konstrüksiyon ve teknolojik ekipman imalatı alanında 2700 tonluk anahtar teslim projesini tamamladık. Ayrıca, basınçlı kaplar üretimi için, gerekli kalifikasyon standartlarına ulaşabilmek için  hazırlıklarımızı büyük oranda tamamladık. Bu alanda nihai ürün bazında ağırlıklı olarak, ihracata yönelik üretim yapmayı planlıyoruz” dedi.

Levent Yapıcı, bu yıl TOBB Türkiye’nin en hızlı büyüyen 100 şirket arasında yer almayı hedeflediklerini, bunun için başvuru yapacaklarını, yeni bir firma olarak, henüz yolun çok başında olmalarına rağmen, tecrübeli ekip ve yatırımlarıyla hızlı ve sağlıklı büyüme gösterdiklerini ifade etti. Aylık 180-200 ton civarında teknolojik ekipman ve çelik konstrüksiyon imalatı yaptıklarını dile getiren Yapıcı, teknolojik ekipman ve çelik konstrüksiyon projelerinin yanı sıra 2 büyük atmosferik tankın imalat ve montajını da bu yıl gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Yaşanan ekonomik kriz ortamında personel çıkarımına gitmediklerini hatta personel alımına da gidebileceklerini söyleyen Yapıcı Çelik Makina İmalat Sanayi Tic. Ltd. Şti. Genel Müdürü Levent Yapıcı, ayrıca bir yılı aşkın süredir Akkuyu Nükleer Santrali’nin, çelik ve gömülü imalatlarını yaptıklarını, önümüzdeki yıllarda da yurt içi ve yurt dışındaki yapımı başlayacak diğer nükleer santrallerle de çalışmayı hedeflediklerini kaydetti.

Kaynak: MÜJDE DEMİR/ÖZEL HABER

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.